Δεν συμφώνησαν στη Βουλή για το ΕΣΡ

ΕΣΡΑρνητική για μια ακόμη φορά η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Η πρόταση του προέδρου της Βουλής για την ανάληψη της προεδρίας από το Ροδόλφο Μορώνη, στη θέση του Βύρωνα Πολύδωρα που απέσυρε την υποψηφιότητά του και της αντιπροεδρίας από το Νίκο Κιάο, αντί του Βασίλη Μουλόπουλου, δεν είχε ανταπόκριση, στην, υπό Μητσοτάκη, Νέα Δημοκρατία.  Δεκαέξι βουλευτές ψήφισαν υπέρ(ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ), ένας κατά (Ένωση Κεντρώων),  6 “παρών” (ΝΔ, ΚΚΕ), ενώ απουσίαζε η ΧΑ.

Comments

 1. NIKGEO says:

  Ας δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ με το σκεπτικό.
  Ας χωνέψουν όλοι ότι το εσρ θα καθορίσει τόσο τον αριθμό των αδειών όσο και τους όρους διενέργειας του διαγωνισμού.
  Θα ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία το θεσμικό πλαίσιο που θα καθορίσει τα του νέου διαγωνισμού και θα καταργεί το νόμο Παππά με μεταφορά του συνόλου των αρμοδιοτήτων και κυρίως τον αριθμό καναλιών στο εσρ.
  Θα συσταθεί εσρ,δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση στα πρόσωπα,αυτό δηλώνουν τα πολλά παρών.
  Δυναμίτισε το κλίμα και η ιστορία με τον στρατηγό Άνεμο Β. Πολύδωρα,που από άσσος αποδείχθηκε βαρίδι.Σίγουρα ανακουφίστηκαν πολλοί και μέσα στον συριζα,που διαφωνούσαν σφόδρα.
  Τώρα σχετικά με τις προσωρινές άδειες ή βεβαιώσεις λειτουργίας:
  Μπορούν να χορηγηθούν από το εσρ.Δεν μπορεί να τεθεί ως κριτήριο η συμμετοχή στον άκυρο και άρα νομικά ανύπαρκτο διαγωνισμό,οι άδειες των υπερθεματιστών ( αν και ποτέ δεν εκδόθηκε φεκ με άδειες και αδειούχους) και όλες οι διοικητικές πράξεις που προηγήθηκαν είναι ανυπόστατες.Αν κάποιοι έχουν στην άκρη του μυαλού τους να αποκλείσουν το mega με τέτοια μεθόδευση πλανώνται πλάνη οικτρά,το mega μπορεί να κλείσει πλέον μόνο λόγω αδιαφορίας των μετόχων.Οι Μαρινάκης και Σαββίδης έμπλεξαν σε έναν κυκεώνα και υπάρχει νομικό αδιέξοδο.Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι υπομονή για να πάρουν τα λεφτά τους ή να περιμένουν το νέο διαγωνισμό από το εσρ.Ούτε εκπομπή δεν μπορούν να ξεκινήσουν παράνομα χωρίς άδεια ( όπως έκανε το 1993 ο παλιός σκαϊ) διότι πλέον το σήμα είναι ψηφιακό και πρέπει το εσρ να δώσει σχετική εντολή στον πάροχο δικτύου.Άρα είναι αδύνατη η δημιουργία τετελεσμένου από τον υποψήφιο καναλάρχη.Προσωρινή άδεια μπορεί να δοθεί υπό αυστηρές προϋποθέσεις στους 8 σήμερα λειτουργούντες σταθμούς.Έτσι κάποιος εκ των πρώην υπερθεματιστών ( που πήρε το ρίσκο γωρίζοντας το κίνδυνο από την εκκρεμοδικία) μόνο μέσω σύμπραξης με κάποιον εκ των 8 σημερινών παικτών μπορεί με ασφάλεια δικαίου να μπει στην αγορά,το mega είναι χρυσή ευκαιρία ( όποιος το αποκτήσει ξεκινά με τηλεθέαση πάνω από 10% και στο 15-44 από 15% περίπου) ,το μακεδονία έχει το πλεονέκτημα εκπομπής από την Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχει και το ΑΡΤ.
  Αλλά ακόμη κι αν το εσρ μπορεί να χορηγήσει προσωρινή άδεια σε επιχειρήσεις πλην των λειτουργούντων θα πρέπει να μπορεί να λάβει μέρος οποιοδήποτε επιχειρηματικό σχήμα,η συμμετοχή σε άκυρο διαγωνισμό δεν αποτελεί λόγο χορηγήσεως βεβαίωσης λειτουργίας.Όσο για τους λειτουργούντες σήμερα σταθμούς η αποδοχή από το ΣτΕ της υπάρξεως εννόμου συμφέροντος σημαίνει ότι έχουν προσωρινή άδεια λειτουργίας,διότι δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό αν λειτουργούσαν παράνομα.
  Υπάρχει πολύ δρόμος ακόμα.

 2. mediogatos says:

  Δημοσιογραφικά -πολιτικά οι ισορροπίες στο ΕΣΡ είναι ΣΥΡΙΖΑ 2, ΝΔ 2, ΔΗΜΑΡ 1…
  Αλλά Μουλόπουλος και Κιάος με τόσο φόρτο δουλειάς και λεπτομέρειες νομικές, οικονομικές, τεχνικές κ.α. πώς θ΄αντέξουν ρε παιδιά; Ή θα φεύγουν ή θα κοιμούνται ή θα ψηφίζουν προκαταβολικά ναι για να γλυτώνουν την ταλαιπωρία! Συγγνώμη τώρα, αλλά είναι και λίγο μεγάλα παιδιά αλλά και το στιλ τους επιτομή της …ταλαιπωρίας…

 3. αέναα mediaκα δάνεια says:

  Μόλις ο ήλιος βγει από την δύση,μόνο τότε η ΝΔ θα συμφωνήσει σε σύσταση ΕΣΡ με κυβέρνηση τον Συριζα.
  Τους λόγους τους έχουμε γράψει πολλάκις.

 4. Βας says:

  Τη στιγμή που Σαββίδης και Μαρινάκης γλυτωσαν σε μεγάλο βαθμό τα 61,5 και 74 εκατομμύρια, εχουν το οικονομικό περιθώριο να απευθυνθουν στους αδυναμους κρίκους των 8 σημερινών -για τον α ή β λόγο αδύναμους- αλλά έχοντες δικαίωμα στην προσωρινή άδεια Mega, ΑΡΤ και Μακεδονία TV για να κάνουν συμμετοχή 51% τουλάχιστον στο μετοχικό τους κεφάλαιο.

  Οταν γίνει το ΕΣΡ (δεν συμφέρει την κυβέρνηση να καθυστερησει) θα πρέπει να δώσει τις βεβαιώσεις-ετήσιες άδειες αντί τιμήματος.

Leave a Reply

%d bloggers like this: