Παππάς: «Κροκοδείλια τα δάκρυα της ΝΔ για τους εργαζόμενους. Ειλικρινή τα δάκρυά της για τους καναλάρχες»

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ,
ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩ

«Οι μοναδικές επί τις ουσίας διαφοροποιήσεις που φέρνει η πρόταση νόμου της ΝΔ για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, σε σχέση με τον ισχύοντα νόμο, είναι:

 1. Καταργεί το κατώτατο όριο εργαζομένων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ορίσει στους 400 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους ανά κανάλι.
 2. Καταργεί το διαγωνισμό και τον αντικαθιστά από “αδειοδοτική διαδικασία”, η οποία ελαχιστοποιεί το τίμημα που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.

Κροκοδείλια τα δάκρυα της ΝΔ για τους εργαζόμενους, λοιπόν. Ειλικρινή τα δάκρυά της για τους καναλάρχες.

Κατά τα άλλα, η πρόταση νόμου της ΝΔ επαναλαμβάνει, προς το χαλαρότερο, τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος 4339/15, στα άρθρα 1-15. Σε αυτά ακριβώς τα άρθρα τα οποία η ΝΔ θέλει να καταργήσει. Σε αυτόν ακριβώς το νόμο, ο οποίος –στις βασικές του διατάξεις- υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία σημαντικά ευρύτερη της κυβερνητικής».

Comments

 1. NIKGEO says:

  Η πρόταση αυτή αποτελεί μια βάση συζήτησης.Δεν νομίζω να υπάρξει διαφωνία στον κατώτατο αριθμό εργαζομένων.
  Και με το σχέδιο συριζα -ανελ για περιορισμό των αδειών σε 4 κάποιες χιλιάδες θα έμεναν άνεργοι και μάλιστα άμεσα.Ας μην ξεχούν την τροπολογία ,που επιχείρησε να ρίξει μάυρο εντός 5 ημερών, πιστεύοντας ότι το τετελεσμένο θα επηρεάσει την κρίση του ΣτΕ, ανοησία που ευτυχώς απέτρεψε ο πρόεδρος της Βουλής.
  Το σημείο διαφωνίας είναι ο περιορισμός των αδειών σε 4. Ο υπουργός και η κυβέρνηση φαίνεται να επιμένουν δίνοντας την εντύπωση ότι δεν κατανοούν την απόφαση του ΣτΕ. Σημαντικό είναι να συμφωνήσουν καταρχήν πόσους σταθμούς χωρά αντικειμενικά το φάσμα και να προχωρήσει η αδειοδότηση είτε με μεγαλύτερο αριθμό αδειών είτε με ανοικτό αριθμό. Αυτά σχετικά με το τίμημα δεν στέκουν. από την στιγμή που υπάρχει ενδιαφέρον το εσρ θα δώσει αρκετά περισσότερες “άδειες εκπομπής”, το κράτος θα εισπράξει περισσότερα και οι επιχειρήσεις με όρους αγοράς θα είναι βιώσιμες. Διότι όλοι ξέρουν αν ένας σταθμός δώσει 75 εκ. ευρώ για μια άδεια δεν μπορεί να αποσβέσει το κόστος στην δεκαετία. Η επιμονή όμως στον αριθμό 4, αν συνεχίσει να υφίσταται, δείχνει ότι το όλο σχέδιο στόχευε στον έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου με σκοπό την δημιουργία ευνοϊκότερου επικοινωνιακού περιβάλλοντος για την κυβέρνηση. Αλλιώς η εμμονή στον αριθμό 4 δεν εξηγείται με την κοινή λογική.

 2. Ελισαίος says:

  Νίκο Παπατζή, άσε τις κοκορομαχίες με την ΝΔ και πες μας πότε θα ξοφλήσεις τα πρόσθετα που χρωστάς στους πρώην εργαζομένους της παλιάς ΕΡΤ. Μας έχετε φλομώσει στο ψέμα αλητάμπουρες!

Leave a Reply

%d bloggers like this: