Το μαύρο δεν μπορεί να αποκλειστεί, όσο δεν συγκροτείται ΕΣΡ

master control tvΣΧΟΛΙΟ

Δεν έχει γίνει αντιληπτό το εξής από όλους τους συμμετέχοντες στο “θέατρο” του ΕΣΡ. Από τη στιγμή που η πρότερη απόφαση του ΣτΕ καταργεί το προσωρινό καθεστώς λειτουργίας, με τη μέθοδο των παρατάσεων και καθώς δεν έχει χορηγηθεί νέα, οι σταθμοί δεν διαθέτουν καμία βάση νομιμότητας. Ως εκ τούτου οι οικονομικές συναλλαγές είναι εντελώς στον αέρα. Δεν μπορούν να εκπέμπουν ούτε επίγεια, ούτε στη Nova ή στον OTE TV. Η επιπλέον παράταση της αβεβαιότητας αυτής και οι εξωφρενικές απαιτήσεις που ακούγονται από διάφορες πλευρές του πολιτικού φάσματος, μπορεί να οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερο αδιέξοδο. 

Διότι το ΣτΕ είπε πως το ΕΣΡ που δεν υφίσταται πρέπει να χορηγήσει τις άδειες, αλλά συνάμα από το 2ο10 έχει αποφανθεί πρέπει να σταματήσει η κατάληψη των συχνοτήτων δια του ανοίγματος της αγοράς. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αγνόησαν το ΣτΕ και συνέχισαν να δίνουν παράταση και τώρα ζητούν και τα ρέστα με προφανή κίνδυνο να πέσει μαύρο στην τηλεοπτική αγορά, από την αδυναμία εκτέλεσης οικονομικών συναλλαγών.

Comments

 1. Δύστυχος μαύρο η άσπρο μόνο με εσρ αλλιώς με δικαστική καινούργια απόφαση

 2. panos says:

  ετσι ειναι ! ολοι ειναι παρανομοι πια και ο καθενας δικαιουται να εκπεμπει χαρη της αρχης της ισοτιμης μεταχειρισης! Οσο παρανομος πχ ειναι ο σκαι αλλα τοσο θα ειμαι και εγω αν αυριο εκπεμψω σημα

 3. NIKGEO says:

  Δεν είναι νομικά ακριβές αυτό.Το επιχείρημα το χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να δοθεί προσωρινή άδεια λειτουργίας σε Σαββίδη και Μαρινάκη και στην ουσία να επικυρωθεί νομικά και εν τοις πράγμασιν το αποτέλεσμα του νομικά ανυπόστατου διαγωνισμού.
  Από την στιγμή που το ΣτΕ έκρινε ως παραδεκτές τις αιτήσεις ακυρώσεως των λειτουργούντων σταθμών και έκρινε ότι έχουν έννομο συμφέρον προς τούτο είναι αυτονόητο και νομικά προαπαιτούμενο ότι οι εν λόγω τηλεοπτικοί σταθμού είναι νομίμως λειτουργούσες επιχειρήσεις και διαθέτουν προσωρινή άδεια !!!Άλλως η αίτηση ακυρώσεως ενός εκάστου εκ των αιτούντων έπρεπε να απορριφθεί ως στερούμενη εννόμου συμφέροντος.
  Πιθανότητα μαύρου δεν υφίσταται,ήταν μια νίκη της δημοκρατίας,της ενημέρωσης και του πλουραλισμού.
  Από εκεί και πέρα το εσρ μπορεί να επιβάλλει κατόπιν νομοθετικής εξουσιοδότησης τέλος,κάτι σαν ενοίκιο στους λειτουργούντες σήμερα 8 τηλεοπτικούς σταθμούς ήτοι :Alpha,Ant1,Αρτ, Epsilon,Μακεδονία,Mega,Σκαϊ και Star.Προσωρινή άδεια ή βεβαίωση λειτουργίας δεν μπορεί να χορηγηθεί σε μη λειτουργούντες σταθμούς,οι Μαρινάκης και Σαββίδης δεν είναι ούτε υπερθεματιστές ούτε αδειούχοι αλλά απλώς συμμετέχοντες σε ανυπόστατο νομικά διαγωνισμό,καμμία έννομη συνέπεια δεν έχει γεννηθεί.Συνεπώς για να εκπέψουν πρέπει α) είτε να περιμένουν το νέο διαγωνισμό από το εσρ,β) είτε να αποκτήσουν ή να συνεργαστούν με λειτουργούντα σταθμό.Άλλη νομική δυνατότητα δεν υφίσταται και δεν θα έχει στέρεες βάσεις.Η συμμετοχή σε έναν ανυπόστατο νομικά διαγωνισμό σε καμμία περίπτωση δεν συνιστά κριτήριο για την χορήγηση προσωρινής άδειας !
  Η κατάργηση του νόμου Παππα και ειδικά ο αριθμός 4 για τις τηλεοπτικές άδειες θα ξεκλειδώσει την σύσταση εσρ αλλά όλα πρέπει να πάνε πάλι από την αρχή!

  • Γιάνης says:

   Αυτό που αναφέρεις:
   “Από την στιγμή που το ΣτΕ έκρινε ως παραδεκτές τις αιτήσεις ακυρώσεως των λειτουργούντων σταθμών και έκρινε ότι έχουν έννομο συμφέρον προς τούτο είναι αυτονόητο και νομικά προαπαιτούμενο ότι οι εν λόγω τηλεοπτικοί σταθμού είναι νομίμως λειτουργούσες επιχειρήσεις και διαθέτουν προσωρινή άδεια !!!”
   είναι προσωπική σου εκτίμηση και ανάγνωση.
   Πώς προκύπτει ότι “είναι νομίμως λειτουργούσες επιχειρήσεις και διαθέτουν προσωρινή άδεια”????????
   Τότε δεν θα είχε αποφανθεί προηγουμένως το ΣΤΕ ότι οι παρατάσεις είναι παράνομες!!!
   Θα τους είχε δεχθεί ως νόμιμους αδειούχους εξαρχής.
   Είναι αστήρικτη η παραπάνω ανάγνωσή σου.

 4. panos says:

  Ειναι απολυτως΅λαθος ο παραπανω ισχυρισμος. Το ΣτΕ εκρινε ως ισχυον το εννομο συμφερον των συμμετεχοντων σε ενα διαγωνισμο, δεν εκρινε το εννομο συμφερον των προσωρινων αδειουχων.
  Προσωρινα αδειουχοι δεν υφιστανται καθως ο νομοθετης που ειναι ο μονος αρμοδιος για την παραταση αδειων λειτουργιας , δεν τις ανανεωσε , αλλα και οταν ακομα τις ανανεωνε το εκανε παρανομως και αντισυνταγματικώς κατι που εχει κριθει πολλες φορες με αποφασεις του ΣτΕ απο το 2010
  . Βέβαια ολοι αυτοι που κοπτονται για τη νικη της δημοκρατιας και επιθυμουν νομους και διοικητικες πραξεις συνταγματικες τοσα χρονια δεν εβγαζαν μιλια οταν παραβιαζονταν οι αποφασεις του ΣτΕ ..Τωρα θυμηθηκαν τη δημοκρατια….
  Οπως και να εχει τα πραγματα ειναι απλα
  Εφοσον δεν υπαρχει νομος που ανανεωνει τις αδειες λειτουργιες των καναλιων , τα καναλια ολα λειτουργουν παρανομα και σε αυτο δεν μπορει να επεμβει κανεις δικαστης , καθως οπως προειπα η αδειδοτηση των καναλιων δεν ανηκει στην δικαστικη εξουσια.Ως εκ τουτου ο καθενας που επιθυμει να εκπεμψει , μπορει να το κανει σε καθεστως παρανομιας βεβαια αλλα σε ενα τηλεοπτικο τοπιο που ειναι εξ ολοκληρου παρανομο.
  Οσον αφορα τις προσωρινες βεβαιωσεις λειτουργιας θα δωθουν οχι στους ηδη υπαρχοντες, καθώς δεν ειναι νομιμως λειτουργουντες, ουτε στους υπερθεματιστες του διαγωνισμου , καθως αυτος ακυρωθηκε , αλλα σε οποιον επιθυμει να εκπεμψει και θα πληροι τους ορους που ειτε το ΕΣΡ , ειτε ο νομοθετης ( κατα τη γνωμη μου με υποχρεωτικη τη συμφωνη γνωμη του ΕΣΡ ) βαλει.

 5. NIKGEO says:

  Αρχή της ίσης μεταχείρισης και ισότητας στην παρανομία δεν υφίσταται,μάθημα στο 1ο εξάμηνο της Νομικής.
  Αλλά το ΣτΕ με το γεγονός και μόνο ότι δέχθηκε ότι οι λειτουργούντες τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν έννομο συμφέρον να ασκήσουν αίτηση ακυρώσεως κατά του νόμου σημαίνει ότι θεωρούνται νομίμως λειτουργούντες τηλεοπτικοό σταθμοί.Το ίδιο έχει αποφασίσει και το εσρ με αποφάσεις που είναι ακόμα εν ισχύ.Αντιθέτως οι Σαββίδης και Μαρινάκης δεν είναι ούτε υπερθεματιστές ούτε αδειούχοι ,συμμετείχαν όπως και άλλοι σε ανυπόστατο διαγωνισμό ,αυτό δεν τους δίνει δικαίωμα λήψης προσωρινής άδειας!Με την ίδια λογική οποιοσδήποτε άλλος επιχειρηματίας πληροί τις προϋποθέσεις και ενδιαφέρεται πρέπει να λάβει προσωρινή άδεια,διότι η συμμετοχή σε έναν ανυπόστατο διαγωνισμό- διαδικασία δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο χορήγησης προσωρινής άδειας με βάση την αρχή της ισότητας!Αν ήμουν νομικός παραστάτης κάποιου εκ των παρά λίγο καναλαρχών δεν θα θεωρούσα ασφαλή την χορήγηση προσωρινής άδειας με νόμο επί τη βάσει της συμμετοχής σε ανυπόστατο διαγωνισμό.Αντιθέτως η απόκτηση λειτουργούντος τηλεοπτικού σταθμού μοιάζει πιο ασφαλής επιλογή για όσους γωρίζουν νομικά στοιχειωδώς.

  • Admin says:

   “Αλλά το ΣτΕ με το γεγονός και μόνο ότι δέχθηκε ότι οι λειτουργούντες τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν έννομο συμφέρον να ασκήσουν αίτηση ακυρώσεως κατά του νόμου σημαίνει ότι θεωρούνται νομίμως λειτουργούντες τηλεοπτικοό σταθμοί” Πως προκύπτει πως είναι “νομίμως λειτουργούντες” αφού το καθεστώς αυτό κρίθηκε από το 2010 αντισυνταγματικό; Και που υπάρχεια αυτή η διατύπωση στην απόφαση του ΣτΕ.

 6. User says:

  Είναι απολύτως ανακριβές αυτό που σχολιάζετε. Απολύτως ανακριβές και σας εξήγησαν ήδη γιατί. Εντυπωσιάζει η ανακρίβεια στο βωμό της εντυπωσιοθηρίας ή ακόμα και “απειλής”.

  • Admin says:

   “Όμως, η υπό τις εκτεθείσες συνθήκες επ΄ αόριστον ανοχή της λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι ιδρύθηκαν και λειτούργησαν παρανόμως, αντίκειται προς το Σύνταγμα”. Απόφαση Ολομέλειας ΣΤΕ 3578/2010. Αυτή τη στιγμή νόμιμη λειτουργία έχει η ΕΡΤ ως συνέχεια της ΝΕΡΙΤ. Χωρίς τις βεβαίωσεις λειτουργίας που θα εκδοθούν (άγνωστο από ποιον) ως την οριστική αδειοδότηση από το ΕΣΡ,δεν υφίσταται νόμιμο λειτουργία, υπό την επιφύλαξη της δημοσίευσης της τελευταίας απόφασης της Ολομέλειας επί του νόμου 4339/2015.

 7. panos says:

  ΄…΄Αρχή της ίσης μεταχείρισης και ισότητας στην παρανομία δεν υφίσταται,μάθημα στο 1ο εξάμηνο της Νομικής. ΄΄ ….

  Υπαρχει ομως η διακριτικη μεταχειριση που απαγορευεται και εχει το ιδιο νομικο αποτελεσμα με τη ισοτιμη μεταχειριση…..και αυτο στο 1 εξαμηνο διδασκεται.

  ….”Αλλά το ΣτΕ με το γεγονός και μόνο ότι δέχθηκε ότι οι λειτουργούντες τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν έννομο συμφέρον να ασκήσουν αίτηση ακυρώσεως κατά του νόμου σημαίνει ότι θεωρούνται νομίμως λειτουργούντες τηλεοπτικοό σταθμοί” ,….
  Μα ειναι δυνατον το ΣτΕ να θεωρει απο μονο τους καποιον ως νομιμως λειτουργουντα ,όταν δεν υπαρχει νομος σχετικος που το προβλέπει? Δηλαδη το ΣτΕ υποκαθιστά το νομοθετη? Αυτο σε ποιο κρατος δικαιου με διακριση εξουσιων συμβαινει ?Το ΣτΕ εκρινε το εννομο συμφερον των συμμετεχοντων σε ενα διαγωνισμο που ασφαλως υπαρχει και οχι το εννομο συμφερον προσωρινως αδειούχων.

  …..΄΄Αν ήμουν νομικός παραστάτης κάποιου εκ των παρά λίγο καναλαρχών δεν θα θεωρούσα ασφαλή την χορήγηση προσωρινής άδειας με νόμο επί τη βάσει της συμμετοχής σε ανυπόστατο διαγωνισμό.Αντιθέτως η απόκτηση λειτουργούντος τηλεοπτικού σταθμού μοιάζει πιο ασφαλής επιλογή για όσους γωρίζουν νομικά στοιχειωδώς.΄΄ ….

  Μα γιατι ξαναειπωνονται τα ιδια? Οι προσωρινες βεβαιωσεις δε θα δοθουν στους υπερθεματιστες η συμμετεχοντες του προηγουμενου διαγωνισμου κ αθως αυτος ακυρωνεται , ουτε θα δοθουν στους ηδη ηδη λειτουργουντες , καθως λειτουργουν παρανομως αφου δεν υπαρχει παραταση της προσωρινης αδειας λειτουργιας και την οποια δεν μπορει να δωσει κανεις δικαστης , αλλα θα δοθουν βασει μιας νεας διαδικασιας που θα νομοθετηθει και στην οποια φυσικα θα μπορει να συμμετεχει οποιος επιθυμει , εφοσον πληροι τις προυποθεσεις που το ΕΣΡ και ο νομοθετης θα θεσπισει

 8. panos says:

  ….”Αντιθέτως η απόκτηση λειτουργούντος τηλεοπτικού σταθμού μοιάζει πιο ασφαλής επιλογή για όσους γωρίζουν νομικά στοιχειωδώς.”……

  Α οσο για αυτη την προταση ειναι ……νομικα και επιχειρηματικα ευστοχη…….. , καθως προτεινει ο κάθε νεος που επιθυμει να εκπεμψει να αγορασει τηλεοπτικο σταθμο που η προσωρινη λειτουργια του απο το 2010 εχει κριθει ως παρανομη και αντισυνταγματικη και του οποιου πλεον δεν υπαρχει καν προσωρινη αδεια καθως ο νομοθετης δε νομοθετησε σχετικα .
  Οπως προτείνει επισης και να αγορασει τηλ ,σταθμο που περαν του οτι ειναι παρανομως λειτουργών απο το 2010με αποφάσεις του ιδιου δικαστηριου που καποιοι χρησιμοποιουν τις αποφασεις του a la carte …..υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μην εξασφαλισει νεα αδεια λειτουργιας στον επικειμενο απο το ΕΣΡ διαγωνισμο! Εύγε

 9. NIKGEO says:

  Επιχείρηση παρανόμως λειτουργούσα δεν θα είχε έννομο συμφέρον και η αίτηση ακυρώσεως δεν θα προχωρούσε.Τα κανάλια δεν προσεφυγαν στην πρώτη φάση ως συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, στο πρώτο κύμα τω αιτήσεων ακυρώσεως -προτού καν υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό- υποστήριξαν ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός για πληθώρα λόγων με κύριο την μεταφορά των αρμοδιοτήτων από το εσρ στν υπουργό και τον ορισμό των αδειών σε 4.

  Η έκδοση της εν λόγω αποφάσεως εμπεριέχει το προηγούμενο λογικό και νομικό βήμα ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις είναι νομίμως λειτουργούσες.Μην συγχέουμε το γεγονός ότι είναι νομίμως λειτουργούσες με το γεγονός ότι το κράτος μπορεί να επιβάλλει τέλος, ένα είδος ενοικίου.

  Αν δεν παίζει ρόλο ότι υπάρχουν λειτουργούντες τηλεοπτικοί σταθμοί και χορηγηθει προσωρινή άδεια σε όποιον ενδιαφέρεται, με ποια κριτήρια θα γίνει η αδειοδότηση (;) Αν οι εδιαφερόμενες εταιρείες είναι 30πώς θα χορηγηθεί η προσωρινη άδεια;

  Και επειδή πολύ αναφέρουν την απόφαση του ΣτΕ του 2010 καλό είναι να την διαβάσουν πριν.Αφορά τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και συγκεκριμενα το ΑΘΗΝΑ TV (ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Α.Ε.) και την αίτηση ακυρώσεως κατά αποφάσεως του εσρ που διέτασσε την διακοπή λειτουργίας του καθώς ξεκίνησε εκπομπή αυθαίρετα (κατά το γνωστό βάζω κεραία στον Υμηττό και ξεκινών εκπομπή αναλογικού σήματος) χωρίς διοικητική άδεια. Όσον αφορά του σταθμούς εθνικής εμβέλειας (οι 7 διέθεταν διοικητική άδεια για εκπομπή σήματος και το αρτ είχε διοικητική άδεια εκπομπής περιφερειακή ,που με απόφαση του εσρ έγινε εθνικής εμβέλειας).Έλαβαν μάλιστα αδεια λειτουργίας το 1993 από το εσρ η οποία έληξε το 1999.Έκτοτε υπήρξε παράταση των αδειών.
  Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ 3578/2010, η οποία ελήφθη κατόπιν παραπομπής με την απόφαση 2784/2007 του Δ΄ Τμήματος, έκρινε το ζήτημα της συνταγματικότητας των διατάξεων των άρ. 17 παρ. 1 Ν 2644/1998 και 19, παρ. 2 Ν 3051/2002, σύμφωνα με τις οποίες, τηλεοπτικοί σταθμοί, οι οποίοι δεν είναι εφοδιασμένοι με άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας θεωρούνται ότι λειτουργούν νόμιμα, εφόσον πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Με την απόφαση της αυτή, η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε αίτηση ακύρωσης τηλεοπτικού σταθμού κατά απόφασης του ΕΣΡ, με την οποία είχε επιβληθεί η διοικητική κύρωση της άμεσης διακοπής της λειτουργίας του εν λόγω σταθμού, για παράβαση της υποχρέωσής του να εκπέμπει ψυχαγωγικό πρόγραμμα, όπως είχε δηλώσει ότι θα εξέπεμπε, ενώ, στην πραγματικότητα εξέπεμπε ένα πρόγραμμα αποτελούμενο από διαφημίσεις αστροπροβλέψεις κλπ [185] , καθώς και της υποχρέωσής του να προβάλλει πρόγραμμα που να υπακούει στο κριτήριο της ποιοτικής στάθμης των εκπομπών, σύμφωνα με τις επιταγές του άρ. 15 παρ. 2 Σ.

  Κανείς δεν διαφωνεί οτι πρέπει να γίνει αδειοδοτική διαδικασία.Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ευθύνη.
  Η κυβέρνηση όμως αντί να αφήσει ανοικτό τον αριθμό των αδειών με βάση την χωρητικότητα του φάσματος αποφάσισε να κλείσει την αγορά και να μείνουν μόνο 4 κανάλια.Αυτό σε τι αποσκοπούσε;Από ό,τι αποδείχθηκε ήθελε να ελέγξει το τοπίο και να δημιουργήσει φιλικό κανάλι.Έσκασε ομως η υπόθεση Καλογρίτσα και χάλασε η δουλειά.Αποδείχθηκε και ο Κιμπουρόπουλος του ΣΚΑΪ γάτος .Έμειναν έξω alpha &star ενώ το μέγκα νεκρό (καθώς ο μεγαλομέτοχος, στοχοποιηθείς ως διαπλεκόμενος λόγω δημοσίων έργων στηρίζει με τις εφημερίδες λυσσαλέα την κυβέρνηση !!!) χτυπά την πρωτοδεύτερη θέση. Ήρθε και η αποκρουστική άποψη για το μαύρο και η κυνική τροπολογία για λουκέτο εντος 5 ημερών!!Το παιχνίδι χάθηκε.
  Ενώ αν υπήρχε μεγάλος αριθμός αδειων θα είχε συσταθεί εσρ.Θα είχαν δοθεί άδειες νόμιμα και θα είχαν μαζέψει περισσότερα λεφτά.Πνίγηκαν σε μια κουταλιά νερό, βοηθούσης της οίησης της εξουσίας!!!

  • Δεν έχω.κανενα καημό να σχολιαζω την αδειοδότηση πολιτικά παρα.μονον νομικά
   Πράγματι ή απόφαση του εσρ.περι αντισυνταγματικοτητας των προσωρινών αδειών λειτουργίας εκδόθηκε μετά από προσφυγή του Αθήνα tv αλλά τι σημασία έχει αυτό.και τι έχει να κάνει.με την απόφαση που ειναι σαφης όσο και αν είναι δυσαρεστη για κάποιους.Εκρινε.λοιπον και σε ολομέλεια ότι ή παράταση της προσωρινής άδειας λειτουργίας των καναλιών είναι παρανομη και αντισυνταγματική
   Σε.καθε.περιπτωση οι προσωρινές παρατασεις λειτουργίας έληξαν το 2015 και το Στε σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρήσει ένα σταθμό ως νομίμως.λειτουργουντα χωρίς να υπαρχει νόμος που το προβλέπει καθώς σε.αυτη την περίπτωση θα επενέβαινε ανεπίτρεπτο στο νομοθετικό έργο.Τωρα για το για ποιους λόγους έκρινε ότι οι προσφευγοντες έχουν έννομο συμφέρον θα φανεί στο σκεπτικό της απόφασης το.οποιο ακόμα δεν υπάρχει .Κατά τη δική μου άποψη έκρινε ότι έχουν έννομο.συμφερον επειδή συμμετείχαν στο διαγωνισμό.η μπορεί να θεώρησε ότι έχουν εννομο.συμφερον επειδή λειτουργούσαν εκείνη τη στιγμή.Παντως.σε.καμια.περιπτωση δεν μπορει να τους θεωρήσει ως νομίμως.λειτουργουντες όταν δεν υπάρχει διάταξη που το προβλέπει. Τα κριτήρια της προσωρινής αδειοδότησης θα τεθούν νομοθετικά οπως πάντα.νομοθετικα τίθενται και όποιος τα πληροί ναι θα μπορεί να εκπέμπει.Αυτο ακούγεται πολύ δυσάρεστο για τους υπάρχοντες καναλάρχες αλλά και τους συμμάχους τους που θεωρούν φίμωση τα τέσσερα κανάλια αλλα δε θέλουν και κανένα παραπάνω από τα.οσα.λειτουργουν τζάμπα.και παρανομα.τωρα.Αυτα τελείωσαν και θα το καταλάβουν συντομα.Ανθρωποι που πήραν τις προσωρινές άδειες κάποια.μερα ξαφνικά από την εκτελεστική εξουσία τώρα ξαφνικά δε θέλουν να ανοίξει το.κλεοστο επάγγελμα του καναλαρχη με.κανεναν τρόπο.Ναι είναι οι ίδιοι που από τα κανάλια τους έλεγαν κάθε κυβέρνηση που δεν ανοίγει τα υπόλοιπα επαγγέλματα όσο γρήγορα ήθελαν οι ίδιοι.και οι τελικές

   • Δηλαδή εντάξει να καταλάβουμε τη φοβια κάποιων μην ανοίξει η αγορά και τους χαλασει την πιάτσα αλλά.μη φτάσουμε στο σημείο να λεμε πως το Στε βγάζοντας μία διάταξη του νόμου αντισυνταγματική μοιράσε και αδειες.στους τώρα.λειτουργουντες λέγοντας πως θα λειτουργούν.μονο αυτοί και κανείς άλλος.Ποιειτε την ανάγκη φιλοτιμία αλλά.ολα έχουν και τα.ορια τους

    • Καρφωνεστε says:

     Ενσταση μεγαλε. Η αγορα δεν ανοιγει ποτε μειωνοντας τα καναλια. Ανοιγει αυξανοντας τα.

  • Γιάνης says:

   Αγαπητε NIKGEO δεν ξέρω αν ο Κιμπουρόπουλος αποδείχθηκε γάτος ή… λαγός! (πήρε την πρώτη άδεια ανεβάζοντας απότομα τον πήχη των προσφορών -όπως έγινε γνωστό- δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον υποτίθεται γελοίο διαγωνισμό…).
   Ο πιο γάτος ήταν ο Βαρδινογιάννης που δεν ενεπλάκη καθόλου ουσιαστικά σε αυτή την υπόθεση (ενδεικτικές οι πολύ χαμηλές προσφορές του στο διαγωνισμό) και φυσικά συνεχίζει απτόητος σα να μη συνέβη τίποτα. Και δεν έχει δεσμέυσει και 15-25 εκατ. ευρώ σαν προκαταβολή που μπορεί να επιστραφούν σε καμιά… δεκαετία από το ελληνικό δημόσιο!!!!

 10. panos says:

  οσον αφορα την ενσταση
  ασφαλως η αγορα ανοιγει με τα περισσοτερα καναλια
  ποια περισσοτερα ομως εννοει? τα οκτω υπαρχοντα και κανενα αλλο?
  δεν εχεις καταλαβει ακομα οτι καναλαρχες και νδ αγωνιζονται μηνες σε ενα αγωνα ανευ προηγουμενου για να μεινει η κατασταση οπως εχει? να μεινουν δηλαδη οι υπαρχοντες και μονο και μαλιστα χωρις να πληρωνουν χωρις κανενα ορο και καμμια προυποθεση!
  Δεν ειμαι υπερ της κυβερνητικης αποψης που επιθυμει 4 καναλια , ως τηλεθετασης ασφαλως και επιθυμω οσο περισσοτερα καναλια γινεται αλλα σε καμια περίπτωση δεν ειμαι υπερ και της διατηρησης του τωρινου και εδω και τοσο χρονια παρανομου καθεστωτος καποιοι που πηραν τις αδειες τζαμπα να μην επιθυμουν ουτε να πληρωσουν ουτε να τηρησουν στοιχειωδεις ορους αλλα και ουτε και να εισελθουν νεοι παικτες στο τηλεοπτικο πεδιο

  • Καρφωνεστε says:

   Φυσικα να μπουν και καινουργια. Οσα χωρανε στο φασμα και να μεινουν εν λειτουργια οσα ειναι ενταξει με τις προποθεσεις που θα τεθουν. Αν αντεχουν 10 να ειναι 10. Αν αντεχουν 12 να ειναι 12. Αν αντεχουν 6 να ειναι 6. Παντως να λειτουργουν κατω απο κανονες. Να μην χρωστανε σε ταμεια, εφοριες, εργαζομενους να εξυπηρετουν τα δανεια τους. Για αυτο ειμαι κατα του πλειστηριασμου και κατα του περιορισμου. Βαζεις ενα λογικο τιμημα ( Οχι οσα μπορει να πληρωσει ο καθε ναρκεμπορας, η ο καθε αμφιβολου προελευσης επιχειρηματιας) και λες εχω τοσες αδειες ( 16 λεγεται οτι χωραει το φασμα). Αν εμφανιστουν περισσοτεροι τοτε ναι κανεις διαγωνισμο, αν οχι δινεις με τα κριτηρια που εχεις βαλει οσες αδειες ζητηθουν και σαν κρατος τους ελεγχεις καθε χρονο να ειναι συννομοι. τι ποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο. Ουτε ανεξελεγκτες καταστασεις αλλα ουτε και περιορισμοι σοβιετικου τυπου σαν αυτους του παππα.

   • Admin says:

    “Αν εμφανιστουν περισσοτεροι τοτε ναι κανεις διαγωνισμο” αλλιώς προφανώς οι ίδιοι;

    • Καρφωνεστε says:

     Δεν το καταλαβες. Περισσοτεροι απο 16 εννοω που λενε οτι χωραει το φασμα. Οποτε απο τους 8 στους 16 χωρανε αλλοι τοσοι καινουργιοι. Το 4 ηραν απο την αρχη προβληματικο, αδικαιολογητο και εντελει φασιστικο….

 11. NIKGEO says:

  Εγώ δεν είμαι υπέρ της κλειστής αγοράς των καναλιών.Όσα περισσότερα κανάλια την εποχή της ψηφιακής τόσο καλύτερα για την δημοκρατία,την ενημέρωση , τον πλουραλισμό και τις θέσεις εργασίας.Μακάρι να μπουν κι άλλοι παίκτες και επενδυτές.
  Απλώς επεσήμανα ότι από νομικής απόψεως θεωρώ ασφαλέστερη για τον επιχειρηματία επενδυτή την είσοδο στην αγορά μέσω λειτουργούντα τηλεοπτικού σταθμού. Και έχω την εντύπωση ότι οι επιχειρηματίες Μαρινάκης και Σαββίδης εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο πλέον ως ασφαλέστερο από νομικής πλευράς αλλά και από επιχειρηματικής απόψεως.Είναι άλλο να μπεις εξαρχής σε μια αγορά τεσσάρων (όπου και πάλι οι 2 παίκτες είχαν προβάδισμα λόγω υποδομής, ταινιοθήκης, συνήθειας των τηλεθεατών) και άλλο σε μια αγορά 8-10 παικτών. Θεωρώ επίσης πιθανόν ότι το ΔΣ του εφτάψυχου MEGA με την χρυσή ταινιοθήκη και τηλεθέαση 10-11% στο σύνολο και 15% στο 15-44 στις 15/11 μπορεί να οδηγήσει σε εξελίξεις.Μην αποκλείουν λοιπόν κάποιοι το mega ONE ή άλλες συμπράξεις.Ακόμα κι αν οι σημερινοί μέτοχοι αδιαφορήσουν το κλειδί βρίσκεται στις τράπεζες, που θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους στο σύνολο μόνο αν η ταινιοθήκη πουληθεί μαζί με το κανάλι εν λειτουργία. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ωφεληθούν οικονομικά οι παλαιοί μέτοχοι καθώς ο επενδυτής θα αποκτήσει πλειοψηφία μέσω ΑΜΚ.Στο παρασκήνιο οι συζητήσεις έχουν φουντώσει και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

  • Ακόμα και τα ίδια τα κανάλια αποδέχονται ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν χωρίς άδεια αλλά.οπως βλεπετε υπαρχουν κάποιοι βασιλικοτεροι του βασιλέως που.εχουν μετατρέψει την αποδοχή από το.στε του εννόμου συμφέροντος των πρπσφευγοντων σε.μοιρασμα.αδειων και βεβαίωση νομικής λειτουργίας χωρίς νομοθετική πρόβλεψη……Ας μην πολυλογουμαι πρέπει να υπάρξει διαγωνιστικη διαδικασία γιατί ατην προσωρινή αδειοδοτηση αν γίνει κανείς νέος.προφανως δε θα θελήσει να συμμετέχει.καθως κινδυνεύει να κάνει μία επένδυση που τελικά δεν θα αδειοδοτηθει στον διαγωνισμό οπότε γινει οποτε.θα χάσει λεφτα

 12. Γιάνης says:

  Ειναι δεδομενο πως αν το τιμημα γινει πιο δελεαστικο (πχ 3 εκατ ευρω), οχι 8 αλλα ίσως και πάνω από 20 ενδιαφερομενοι να εμφανιστουν! Ολοι οι υπαρχοντες -γιατι οχι και με παραπανω απο 1 καναλι-, ο Μαρινακης, ο Σαββιδης, ο Καλογριτσας και φυσικά ενδεχομενως και πολλοι μικροτεροι πχ Καρατζαφερης, Κουρης κλπ κλπ κλπ που θα δουν την ευκαιρια να εκπεμψουν πανελλαδικα και επί ίσοις όροις με τους υπολοίπους!
  Και ίσως και άλλοι πχ NOVA, OTE, Vodafone και ισως ξενοι επενδυτες που ενδεχομενως δεν τολμησαν να μπουν στην προηγουμενη διαδικασια με το φοβο του ασταθους αποτελεσματος και του μεγαλου τιμηματος απο το τζιραρισμα…

 13. Αυτό δεν το καταλαβαίνω δώσανε τόσα εκατομμύρια euro και δεν μπορούν να εκπέμψουνε είμαστε σοβαροί για να είναι κάποιοι καθεστώς στην επίγειά τηλεόραση έχουμε καταλάβει τι λέμε. Μετά απορούμε για ποιο δεν γίνονται επενδύσεις στην χώρα συγνώμη άλλα αυτοί οι πολιτικοί είναι το πρόβλημα της χώρας.

  • Γιάνης says:

   Μα φίλε μου, εδώ χθες ακούσαμε το ανήκουστο από τον Τάκη Χατζη στο ΣΚΑΙ:
   “δεν πρόκειται να συναινέσει η ΝΔ στην συγκροτηση ΕΣΡ αν η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία στα μέλη του ΕΣΡ”!!!!!!!!
   Μα ποια πλειοψηφία? Ανεξάρτητη (!!!) Αρχή δεν είναι υποτίθεται το ΕΣΡ? Ισχύει και εκεί η αναλογικότητα κομματικής προέλευσης του κοινοβουλίου? Δουλευόμαστε ΟΛΟΙ τελικά…

 14. panos says:

  ….Αυτό δεν το καταλαβαίνω δώσανε τόσα εκατομμύρια euro και δεν μπορούν να εκπέμψουνε είμαστε σοβαροί για να είναι κάποιοι καθεστώς στην επίγειά τηλεόραση έχουμε καταλάβει τι λέμε……
  αυτο που λες΅συμβαινει απο το 1998 που με ενα νομο οποιος μεχρι τοτε λειτουργουσε βαφτιστηκε με νομοθετικη διαταξη ( και οχι με αποφαση του ΕΣΡ ) νομιμως λειτουργων.
  Απο τοτε και μετα λοιπον αν καποιος ηθελε να εκπεμψει ,όποιος και αν ηταν αυτος, θα επρεπε να παρακαλεσει καινα χρυσοπληρωσει τους΅υπαρχοντες καναλαρχες που ειχαν παρει τις αδειες τζαμπα αλλα τις πουλουσαν μια περιουσια….Ακομα και το cnn να ηθελε να εκπεμψει στην Ελλαδα η το bbc θα επρεπε να χρυσοπληρωσει πχ την παραγκα του Καρατζαφερη για να ανοιξει καναλι.
  Θυμομαστε ολοι καλα την προσπαθεια να εκπεμψει το euronews στα Ελληνικα μεσω απο συχνοτητα της΅ΕΡΤ και το τι σαλος δημιουργηθηκε απο τα καναλια αλλα και απο την τοτε κυβερνηση της ΝΔ η οποια ελεγε οτι αυτο συνιστα κατασπαταληση της δημοσιας περιουσιας της ΕΡΤ ,,,,,,, λιγους μηνες αργοτερα μεσα σε ενα απογευμα εκλεισαν οι ιδιοι ολη την ερτ.
  Ε αυτο συνεχιζουν να θελουν οι καναλαρχες΅αλλα και η ΝΔ να παραμεινυν οι ιδιοι και κανεις αλλος οι οποιοι στηριξαν και στηριζουν απο το 2010 τις θελησεις τους.
  Προκειται για κανονικο αλισβερισι της πολιτικης με τα κομματα.
  Πιο ξεκαθαρο δεν ειχε γινει ποτε.

  • Το αλισβερισι γίνεται με ξένα κολιβά και εδώ ο Συνασπισμός ριζοσπαστικής αριστεράς και οι Ανεξάρτητοί Ελληνές έχουν χηλια δικιά για ποιο λόγω να μην αξιοποιήσει ο Ελληνικός λαός την περιουσία του να έχει έσοδα το ταμείο και να μην έχουμε κάθε χρόνο νέα, άντε για τη αυτοί η συμμορία με τους συμμάχους τους επέβαλλαν το σημερινό Ευρωπαϊκό μοντέλο κουμμουνισμού και ασυδοσία που το πληρώνουμε όλοι οι Ευρωπαϊκοί λάζοι

   • Το αλισβερισι γίνεται με ξένα κολιβά και εδώ ο Συνασπισμός ριζοσπαστικής αριστεράς και οι Ανεξάρτητοί Ελληνές έχουν χηλια δικιά για ποιο λόγω να μην αξιοποιήσει ο Ελληνικός λαός την περιουσία του να έχει έσοδα το ταμείο και να μην έχουμε κάθε χρόνο νέα, άντε για τη αυτοί η συμμορία με τους συμμάχους τους επέβαλλαν το σημερινό Ευρωπαϊκό μοντέλο κουμμουνισμού και ασυδοσία που το πληρώνουμε όλοι οι Ευρωπαϊκοί λάοι

Leave a Reply

%d bloggers like this: