ΠΟΕΣΥ: Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

ΠΟΕΣΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) υλοποιώντας τις αποφάσεις, που ελήφθησαν στην Πάτρα, στο Βόλο και στη Θεσσαλονίκη, για ανάληψη νομικών ενεργειών απέναντι στη συνεχιζόμενη αιμορραγία του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ με αποτέλεσμα την αποστέρηση ασφαλιστικών πόρων από τα μέλη της, καθώς και στην ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΦΚΑ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα, να προτείνει στις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας και στις Ομοσπονδίες και Ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απόδοση ευθυνών αναφορικά με την κατάργηση του αγγελιοσήμου, την αποστέρηση πόρων τόσο από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, όσο και από τον ΕΔΟΕΑΠ και τα ΤΕΑΣ και την επαπειλούμενη παύση της ασφαλιστικής κάλυψης εκ μέρους των ασφαλιστικών ταμείων.
Για το σκοπό αυτό συγκαλεί την προσεχή Πέμπτη, 10/11/2016, διάσκεψη των Προέδρων των προαναφερομένων φορέων, για τον συντονισμό των ενεργειών.
Ταυτόχρονα, στην ως άνω διάσκεψη η ΠΟΕΣΥ, θεωρεί αναγκαίο να συναποφασιστεί με τις συνδικαλιστικές Ενώσεις η έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Comments

  1. mediogatos says:

    Δυστυχώς η δημοσιογραφία και οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα έχουν εξοντωθεί! Πεθαίνουν και κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν… Τα ταμεία τους οδηγούνται σε συρρίκνωση και απορρόφηση από άλλα, ώστε και να αρπαγούν τα αποθεματικά και η περιουσία του και να πέσουν οι συντάξεις τους στα 500-600 ευρώ (όπως άλλων κλάδων) και οι παροχές τους σε επίπεδο ιατρείων ΙΚΑ!
    Άνεργοι είναι, απλήρωτοι μήνες είναι (όσοι υποτίθεται πως δουλεύουν…), διχασμένοι είναι (όσοι είναι στις Ενώσεις σκέπτονται αλλιώς, έχουν μια ανησυχία, ίσως σκέφτονται και μια απεργία…, ενώ οι άλλοι -κι είναι πολλοί πλέον- οι “απέξω”, με τα μπλοκάκια, μη ασφαλισμένοι σε ΕΤΑΠ και ΕΔΟΕΑΠ δεν ενδιαφέρονται για τίποτε, μόνο να βγάζουν κανά μεροκάματο και να υποβλέπουν τους παλιούς…), τσακισμένοι και ανοργάνωτοι και απροποσανατολισμένοι είναι (βλέπετε οι συνδικαλιστικές ηγεσίες όλο κόντρες κάνουν, όλο ανακοινώσεις εναντίον αλλήλων, όλο υποσχέσεις ότι πήραν ..υποσχέσεις από ψηλά πως θα βρεθούν λύσεις κ.λπ. κουραφέξαλα), οπότε καμιά λύση και καμιά κίνηση που να πονέσει κάποιους δεν έρχεται ποτέ!
    Σε ένα βαθμό λογικό… Πλειοψηφία στον κλάδο είναι οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι! Ο καθένας για τους λόγους του με τί κουράγιο να αρχίσει αγώνες; Οι άλλοι τα είπαμε κι οι Κατρούγκαλοι, Πετρόπουλοι, Αχτσιόγλου και λοιποί συγγενείς αφήνουν τα πράγματα να οδεύουν όπως τα θέλουν και τα αποδέχονται (ανεξαρτήτωνς εισηγητών..) οι θεσμοί! Ναι αυτούς που θα έβαζε τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ! Ναι, με τη βοήθεια των ΑΝΕΛ… Αν κανείς έχει άλλο παραμύθι ή άλλη ανάγνωση στα πράγματα καλό είναι να τη γράψει, μη στραβωνόμαστε κι όλας απ’ τη δική μας γνώμη

  2. mediogatos says:

    Α, με την ευκαιρία, μη ξεχάσω… Οποιος είναι κάτω από 50-55 και δεν έχει προλάβει να βγάλει λεφτά (και δη στο εξωτερικό, νόμιμα δεν λέω…) θα περάσει πολύ δύσκολα χρόνια! Οποιος είναι μεγαλύτερος και δεν έχει καβάτζα καμιά 150-200αριά χιλιάρικα σε Τράπεζα (εξωτερικού ακόμη καλύτερα…) θα περάσει ακόμη δυσκολότερα την τρίτη ηλικία του, όσο κι αν διαρκέσει αυτή! Αν είναι ήδη στην τρίτη ηλικία (μη πούμε γηρατειά…) και ζει μόνο με τη σύνταξη απλώς …κάηκε!

Leave a Reply

%d bloggers like this: