Το “UNFOLLOW” 59 κυκλοφορεί

unfollowΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ζητήστε το UNFOLLOW Νοεμβρίου στα περίπτερα. Το UNFOLLOW διανέμεται σε περίπτερα και κέντρα Τύπου σε όλη την Ελλάδα. Σε περίπτωση, όμως, που αντιμετωπίζετε δυσκολία να βρείτε το UNFOLLOW, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το ευρετήριο περιοδικών του πρακτορείου διανομής.

Διαβάστε στο UNFOLLOW 59 που κυκλοφορεί:

«Φτηνοί στον κυνισμό και ακριβοί στον ιδεαλισμό: Ο διπλός λόγος της απολογητικής του ΣΥΡΙΖΑ», του Αυγουστίνου Ζενάκου και του Χρήστου Νάτση

Η διπολικότητα που δηλώνεται από τη συνύπαρξη του «ιδεαλιστικού» και του «κυνικού» στοιχείου στον απολογητικό λόγο γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να γίνει αντιληπτή ως αντιθετική ή/και αντιφατική. Τουναντίον, πρέπει να γίνει αντιληπτή ως ένα εξόχως επιτυχημένο διαχειριστικό σχήμα.

«Κυβέρνηση εναντίον Εκκλησίας, Στουρνάρας εναντίον Βαρουφάκη, Τραμπ εναντίον Κλίντον», του Σωτήρη Μητραλέξη
Το ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αφασία, ειδικά επί των ημερών του μνημονίου της «πρώτη φορά Αριστεράς», είναι γνωστό. Αλλά, όπως αποδεικνύουν τρεις παραλογισμοί με τους οποίους βρεθήκαμε αντιμέτωποι τον περασμένο μήνα, τα εκάστοτε νέα συμπτώματα αυτής της αφασίας έχουν το ενδιαφέρον τους – αν μη τι άλλο, ως χρονογράφημα…

«Χίλαρι Κλίντον: Η πρόεδρος, ο «φεμινισμός» της και ο ρόλος της φαντασίωσης στο πολιτικό», της Μαρίτας Βυργιώτη
Με την ενδεχόμενη εκλογή της Κλίντον θα απαριθμούνται συνολικά τέσσερις γυναίκες πρόεδροι στον δυτικό κόσμο (sic), κάτι που κάνει επιτακτική την επαγρύπνηση και όξυνση της φεμινιστικής κριτικής.

«Ήμαρτον Θεέ μου…», του Νίκου Βασιλόπουλου
Το μανιφέστο που παρουσίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις 5 Οκτωβρίου σηματοδοτεί μια κίνηση που πηγαίνει πολύ πέρα από την υπόθεση του μαθήματος των Θρησκευτικών. Ουσιαστικά, η Εκκλησία, ως τμήμα του κράτους, διεκδικεί μεγαλύτερη αυτονομία και αναβαθμισμένο πολιτικό ρόλο ως «κιβωτός του έθνους».

«Τηλεοπτικές άδειες: ένα νέο στραπάτσο του ΣΥΡΙΖΑ σε live μετάδοση», του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου
Μια πορεία που σφραγίστηκε από παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στην «κάθαρση» και την οικοδόμηση νέων σχέσεων με επιχειρηματικά τζάκια, λυσσαλέα αντίδραση του παλιού κατεστημένου, εσωκομματικές τρικλοποδιές και εντέλει οδήγησε σε μια σημαντική ήττα της κυβέρνησης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

«»Κοινωνική οικονομία»: Ο άνεργος ως υπόχρεος ΟΑΕΕ», του Γεράσιμου Λιβιτσάνου
Μιαν «άλλη» οικονομία υπόσχεται το πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία που παρουσίασε με περηφάνια η κυβέρνηση, με τη στήριξη μάλιστα ακόμη και της Νέας Δημοκρατίας. Στο πολιτικό σύστημα φάνηκε καλή ιδέα να μετατρέψουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους σε ελεύθερους επαγγελματίες. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται βέβαια…

«Συμφωνία CETA: ένα «ναι» του ΣΥΡΙΖΑ που αξίζει… χρυσάφι;», του Παναγιώτη Σωτήρη
Η αναπάντεχη αντίσταση της μικρής Βαλονίας έφερε στο προσκήνιο τη συμφωνία CETA ανάμεσα στην ΕΕ και τον Καναδά, θεωρούμενη από πολλούς προάγγελος της TTIP με τις ΗΠΑ. Όμως, το ανησυχητικό είναι ο τρόπος που η ελληνική κυβέρνηση προσανατολίζεται στην πλήρη αποδοχή της συμφωνίας.

«Η Αττική και τα σκουπίδια», του Άρη Χατζηγεωργίου
Μετά την ανάρρησή της στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, το Πολιτικό Συμβούλιο, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ετοιμάζεται να παραδώσει και μαθήματα παραγωγής ενέργειας από τα σκουπίδια. Ετσι, για να τα ακούνε και ορισμένοι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί, που θέλουν να εμφανίζονται ως δελφίνοι!

«Ο πόλεμος για τα εμβόλια», της Ντίνας Ιωακειμίδου
Το ιδιότυπο «αντιεμβολιαστικό κίνημα» που επεκτείνεται τα τελευταία χρόνια δεν εγκυμονεί απλώς κινδύνους για την υγεία· αναδεικνύει και τον καταστροφικό συνδυασμό ανάμεσα στη δυσπιστία για την ορθότητα του επιστημονικού λόγου και τα μεγάλα ελλείμματα στο σύστημα υγείας.

«Η AirBnb και τα δεινά της», του Γιάννη-Ορέστη Παπαδημητρίου
Η έλευση της AirBnb στην Αθήνα έχει αφήσει ήδη έντονο αποτύπωμα στην πόλη, ιδιαίτερα εμφανές σ’ όσους αναζητούν –συχνά μάταια– στέγη στην πρωτεύουσα. Αυτό είναι όμως μόνο ένα από τα δεινά της διεθνούς σταδιοδρομίας της λεγόμενης «διαμοιραστικής οικονομίας».

«Οι αμερικανικές εκλογές και οι παθογένειες της υπερδύναμης», του Κώστα Ράπτη
Οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 αντιμετωπίζονται ως πρωτόγνωρες λόγω της εμφάνισης μιας προσωπικότητας τόσο ανερμάτιστης, βάναυσης και ναρκισσιστικής όσο ο Ντόναλντ Τραμπ. Θα αρκούσε όμως μια μικρή αλλαγή προοπτικής για να εντυπωσιαστεί κανείς από το οριακό σημείο στο οποίο καταλήγουν τα μέχρι τώρα «ήθη της Ουάσινγκτον» με την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον…

«Ξεκίνησε ο «θερμοπυρηνικός πόλεμος» της πατέντας», του Άρη Χατζηστεφάνου
Αυτοκτονίες σε έναν διεθνή οργανισμό. Μάχες χαρακωμάτων για το σχήμα ενός iPhone. Και ένα νέο δικαστήριο που θα ελέγχει κάθε τεχνολογική εξέλιξη στην Ευρώπη. Εκφάνσεις ενός παγκόσμιου «πολέμου» στο χώρο των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας που θα καθορίσει την όψη της παγκόσμιας οικονομίας για τον 21ο αιώνα.

«Οι αμερικάνικες εκλογές και ο θόρυβος της ποπ κουλτούρας», του Αλέξανδρου Παπαγεωργίου
Η μακρά προεκλογική περίοδος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ είναι μάλλον το καλύτερο σύγχρονο παράδειγμα για το πώς τα αισθητικά μέσα δεν αποτελούν τόσο συμπλήρωμα της πολιτικής όσο επέκταση του πεδίου της.

«Αθήνα: μια νεοφιλελεύθερη «παιδική χαρά»;», της Άλκηστης Πρέπη
Τα νέα σχέδια για την Αθήνα αφήνουν αρκετά ανοιχτά ερωτήματα σχετικά με τις πραγματικές τους προθέσεις, τόσο σε ιδεολογικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της υλοποίησής τους. Αυτό που διαφαίνεται, ωστόσο, είναι πως ούτε και αυτά τα προγράμματα θα μπορέσουν να άρουν τα ομολογουμένως υπαρκτά προβλήματα του κέντρου της Αθήνας…

Στο UNFOLLOW Νοεμβρίου διαβάστε ακόμη:

«Το Κιβώτιο και το ΕΜΣΤ», στη στήλη «Ανακόλουθα» του Χρήστου Νάτση

«Ξεκούραστος ύπνος», ποίημα της Δανάης Σιώζιου

«HOTEL NADA. Κείμενα ημιδιαμονής», διήγημα του Παναγιώτη Χαχή

«Ο Αδαής και ο Παράφρων», κριτική του Ηλία Μπιστολά, κριτική για την παράσταση του έργου του Τόμας Μπένχαρτ, στη μεγάλη σκηνή του Ιδρύματος Κακογιάννη

Και, όπως κάθε μήνα:

ΠΟΥΤΑΝΕΣ, κόμικ του Σπύρου Δερβενιώτη

ΟΔΟΣ ΚΡΙΣΗΣ, σκίτσο της Αλέξιας Οθωναίου

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: