Όταν τα ΜΑΤ, στις 7 Νοεμβρίου 2013, εισέβαλαν στην ΕΡΤ

ΕΡΤ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΑΤ ΝΟΕΜ 2013ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ

7 Νοέμβρη, μια μέρα ξεχωριστή για το «μαύρο» της ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της.

 

Μια μέρα ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μας γιατί δεν είναι τα ΜΑΤ που εισέβαλαν και κατέλαβαν το Ραδιομέγαρο και οι συλλήψεις που έγιναν, είναι άλλη μια μέρα κατάλυσης της δημοκρατίας, φίμωση της ελευθεροφωνίας, καταστολή της αξιοπρέπειας και απαξίωση της αγωνιζόμενης κοινωνίας.

 

7 Νοέμβρη, όταν κυβέρνηση και κολαούζοι τους πίστεψαν ότι «τελειώσαμε», «ως εδώ ήταν». Εμείς συνεχίσαμε με περισσότερη δύναμη, με πάθος, με αυταπάρνηση, με ανιδιοτέλεια, καταθέτοντας την ψυχή μας, μαζί με τους αλληλέγγυους και ποτίσαμε με αίμα έναν αγώνα πρωτοφανή απέναντι στο κράτος και τις παραφυάδες του.

 

7 Νοέμβρη, επαναπροσδιορίσαμε τον αγώνα μαζί με αλληλέγγυους, με κινήματα, με σωματεία, με την κοινωνία και με στόχο και σταθερά οράματα, με προγραμματισμό, με καθαρή ματιά και άτρωτη καρδιά, ανοίξαμε κόντρα σε όλους τη νέα ERTOPEN, άμεση συνέχεια του Ραδιομεγάρου, τον πυλώνα του αγώνα μας που πολεμήθηκε εντός κι εκτός αλλά άντεξε ώστε να είναι σημείο αναφοράς σήμερα αυτού του νικηφόρου αγώνα.

 

Μέχρι και σήμερα η ERTOPEN, οι αγωνιστές και οι αλληλέγγυοι πολεμούνται σκαιότατα γιατί πρέπει να μην παραδειγματίζει και να μην οριοθετεί αξίες πανανθρώπινες στο παρόν και στο μέλλον όλων αυτών που αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια, στην κρατική καταστολή και στον αυταρχισμό των κυβερνήσεων.

 

7 Νοέμβρη, με μνήμες ζωντανές και αδούλωτες ψυχές συνεχίζουμε στους ίδιους στόχους και αξίες για τη δημοκρατία, για την ελευθεροφωνία, για την κοινωνία, για τους εργαζόμενους, για τη χώρα μας.

 

7 Νοέμβρη, εμείς δεν σβήνουμε τη φλόγα και τη δυναμική που είχαμε και έχουμε για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, για ισονομία και δικαιοσύνη. Αξίες που είναι ζητούμενο στη σημερινή εποχή και που δεν τις εκχωρούμε ούτε τις αναθέτουμε σε κανέναν για να μας δηλώνουν αργότερα ανερυθρίαστα ότι έχουν ή ότι μπορεί να έχουν αυταπάτες.

 

7 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ.

Comments

 1. Laura says:

  Τα ΜαΤ ντυθηκαν προϊστάμενοι και διευθυνταδες. Ποτε δεν εφυγαν . Ηρθαν για να μείνουν

 2. Μεταλάχθηκαν σε ΤαγΜΑΤ……..

 3. Είναι τουλάχιστον γελοίο στελέχη της κυβέρνησης να κάνουν κάθε τόσο αναφορές στο κλείσιμο της ΕΡΤ, την ίδια στιγμή που πολεμούν με κάθε τρόπο την ΕΡΤopen και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κατασχέσει μέσα σε μόλις ένα χρόνο 3 φορές τους πομπούς της ελεύθερης και ανεξάρτητης φωνής της ΕΡΤopen!!!

  Τουλάχιστον θα έπρεπε να ντρέπονται!!!!!

  • Να ρωτήσω τους πομπούς από που τους αγοράζουν και με τι χρήματα, ή τσάμπα κόπος?

   • Από εκεί που βρήκε χρήματα και η ΕφΣυν για την αύξηση κεφαλαίου. Τους αλληλέγγυους ακροατές και αναγνώστες.

    Πάντως τα αφεντικά σου, όπως κι εσύ σίγουρα δεν τσοντάρατε!

    Οπότε μην σε προβληματίζει από πού τα βρήκαν!!! Δεν είναι με δικά σου χρήματα!!!

    • Ναι ξέρω, δεν πρέπει να με προβληματίζει, τα αγοράζουν από κατάστημα στα Λιόσια…

 4. Γιαννης-Αναστασια-Καλλιθεα says:

  ……περι ΜΑΤ…..κακο πραγμα η αμετροεπεια……..

 5. mediogatos says:

  Εντάξει παιδιά, πουλώντας επαναστατικότητα και αγωνιστικότητα και ριζοσπαστισμό στο αφελές και ανυποψίαστο πόπολο πολλοί κάνανε καριέρα, εξασφάλιζαν θέση, έκαναν επαφές με την εξουσία ή έγιναν εξουσία, πολιτική (σε Κυβέρνηση /Βουλή) ή αλλού… Κάποτε καλό είναι να τελειώνει το παραμύθι, γιατί όπως βλέπετε -ελπίζω- λύσεις δεν έρχονται, τα λεφτά τελειώνουν, οι συντάξεις, τα επιδόματα, οι θέσεις εργασίας ολοένα και μειώνονται κι εσείς περιέμενετε την …ελπίδα, μέσα από τα “προγράμματα” του Τσίπρα και τις δεσμεύσεις του Κυριάκου… Εντάξει, αντιλαμβάνομαι ότι δεν μάς έχουν μείνει κι άλλοι ν’ ακουμπήσουμε εύκολα…
  Αλλά όταν η ΕΡΤ (αυτή που είναι έστω…) είναι ανοικτή και λειτουργεί κανονικά η ertopen τί είναι, τί εκφράζει, πώς νομιμοποιείται; Είτε την αφήνουν είτε της κατάσχουν μηχανήματα και πομπούς…
  Δηλ. όταν κάποιοι δεν συμφωνούν στήνουν ένα δικό τους μαγαζί (ειδικά τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό) και εκπέμπουν; Τελικά όλοι σ’ αυτή τη χώρα θιασώτες και λάτρεις της ανομίας και αυθαιρεσίας είμαστε;

  • “Εντάξει παιδιά, πουλώντας επαναστατικότητα και αγωνιστικότητα και ριζοσπαστισμό στο αφελές και ανυποψίαστο πόπολο πολλοί κάνανε καριέρα, εξασφάλιζαν θέση, έκαναν επαφές με την εξουσία ή έγιναν εξουσία, πολιτική (σε Κυβέρνηση /Βουλή) ή αλλού…”

   Πρώτος και καλύτερος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Σαμαρά, που προεκλογικώς είχε πάει έξω από την ΕΤ1 και φώναζε να μην μειωθούν τα δημόσια τηλεοπτικά κανάλια από 3 σε 2 και μόλις έγινε εξουσία: “Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ!”

 6. Δεν το στήσανε ετσι απο ασυμφωνία και μόνο…ήταν και ειναι ένα “καστρο”αγωνιστικότητας….που μεθοδεύεται η καταρευσή του…..αλλα δεν θα περασει…..γιατι η μνήμη κάποιων κοντή ..
  Ετσι για την ιστορία ηταν η “γεφυρα”επαναφοράςόλων στο Ραδιομέγαρο…..τις γεφυρες” δεν τις γκρεμίζουμε…αντίθετα τις συντηρουμε και τις αναστηλώνουμε…..

Leave a Reply

%d bloggers like this: