Κυβέρνηση: Αν η ΝΔ δεν συναινέσει στο ΕΣΡ, εμείς προχωράμε

ΕΣΡΣημείωμα του υπ. Επικρατείας

Σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη διαδικασία ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου, παραθέτουμε τη σχετική απάντηση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:

«Τον Γενάρη αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2015, πήραμε σαφή εντολή από τον ελληνικό λαό να τελειώνουμε με το σύστημα της διαπλοκής. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης αυτής, τόσο στον εαυτό της, όσο και στον ελληνικό λαό. Με αυτή την έννοια εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, παρά τις αντιξοότητες, τις πρόσκαιρες αντιξοότητες σε αυτόν τον κεντρικό αγώνα και σε αυτόν τον κεντρικό στόχο.

Η ΝΔ από την αρχή υπονόμευσεκάθε προσπάθεια ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Υπονόμευσε την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ και παρέβη τη συνταγματική της υποχρέωση να συναινέσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα συναίνεσης στο δημόσιο βίο και μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, που φάνηκε και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Βασικός μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι: Αυτή η ατμόσφαιρα συναίνεσης να οδηγήσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, έτσι ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που η ΝΔ επιμείνει, έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς απόλυτης ανομίας και ασυδοσίας. Θα συζητήσουμε και θα πάρουμε συλλογικά την απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε, σε περίπτωση που η ΝΔ αρνηθεί, συνεχίσει να υπονομεύει τη συγκρότηση του ΕΣΡ.  Όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμη ανοιχτά».

Comments

 1. NIKGEO says:

  H κυβέρνηση δεν επιθυμεί την σύσταση εσρ κατά βάθος για να έχει αφορμή να κατηγορεί την αντιπολίτευση ως διαπλεκόμενη κλπ.Αλλιώς δεν εξηγείται για ποιο λόγο στις ψηφισθείσες τροπολογίες αντί για την λέξη αναστολή δεν χρησιμοποίησε την λέξη κατάργηση.Τα φληναφήματα σχετικά με τις αποζημιώσεις των πρώην υπερθεματιστών του ανυπόστατου νομικά διαγωνισμού δεν στέκουν στο παραμικρό.Διότι η αναστολή σημαίνει απλό πάγωμα & μπορεί κάποιοι να ονειρεύονται εφαρμογή του πυρήνα του νόμου Παππά ήτοι 4 άδειες (αλλιώς λέγεται και έλεγχος τηλεοπτικού τοπίου) από το εσρ!!

  Αν η κυβέρνηση ψηφίσει ρητά ότι όλες οι αρμοδιότητες ανήκουν στο εσρ, ο αριθμός 4 δεν ισχύει και τον αριθμό θα καθορίσει το εσρ,το οποίο θα χορηγήσει τις άδειες θα συσταθεί εσρ.Η διαφωνία δεν είναι στα πρόσωπα.
  Ας χορηγήσουν τόσες άδειες όσες χωρά το φάσμα με ισόποσα τιμήματα ώστε να μην νοθεύεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Περισσότερα κανάλια, περισσότερος πλουραλισμός.

  Όταν όμως ο υπουργός συνεχίζει να υποστηρίζει ότι θα δοθούν 4 άδειες και ο ΠτΒ ότι 3 άδειες αρκούν, πολλοί κάνουν δεύτερες σκέψεις και φοβούνται εμπαιγμό.

  Βέβαια και αν η κυβέρνηση προχωρήσει χωρίς εσρ θα βρει μπροστά της νέα αδιέξοδα.Αλλά πιθανόν δεν ενδιαφέρεται διότι στον χρόνο που αυτά θα κάνουν την εμφάνιση τους πιθανόν να μην βρίσκεται στην εξουσία.

 2. αέναα mediaκα δάνεια says:

  Η μόνη περίπτωση να υποχωρήσουν ο κούλης,ο μπουμπούκος και ο συνταγματολόγος Βαγγέλης είναι να εκτιμούν και να αποφασίσουν τα κανάλια τους ότι η ρευστή σημερινή κατάσταση εμποδίζει τους διαφημιστές να μοιράσουν κανονικά τα όποια διαφημιστικά πακέτα της επόμενης χρονιάς άρα το κέρδος από την λειτουργία ΕΣΡ και την ομαλοποίηση της κατάστασης είναι μεγαλύτερο από το να μπει ο βαγγέλης-για τον οποίο εξ΄άλλου το πρόβλημα το έχει κυρίως το φάληρο-και για αυτό η ΝΔ πρέπει να συναινέσει.

  • Γιάνης says:

   Καλά, το Φάληρο τόση ηττοπάθεια έχει???? Γιατί φοβάται τόσο το Βαγγέλη? Αυτοί υποτίθεται είναι υπέρ της ανάπτυξης και του επιχειρείν. Τι “κομμουνιστικά” τερτίπια είναι αυτά? So pathetic που θα έλεγαν και οι φίλοι τους οι αγγλοσάξονες…

Leave a Reply

%d bloggers like this: