Έρευνα της Alco για το NEWS 247: Επτά στους δέκα λένε “κάντε ΕΣΡ”

alcoΠΗΓΗ: www.news247.gr

Έρευνα της Alco για το News247 δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών ζητά συναίνεση για το ΕΣΡ. Μάλιστα ένας στους δύο συμφωνεί με την έκδοση προσωρινών αδειών λειτουργίας. Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της Alco για το News247 όσον αφορά στη συζήτηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ (για την οποία συζητά ξανά αύριο η Διάσκεψη των Προέδρων) και την έκδοση προσωρινών αδειών λειτουργίας των καναλιών μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ η έρευνα στο http://news247.gr/

Comments

 1. NIKGEO says:

  Ενδιαφέρουσα έρευνα.Ρώτησαν τους πολίτες αν συμφωνούσαν με τον περιορισμό των καναλιών σε 4 και το επαπειλούμενο μαύρο;Ρώτησαν την άποψη των πολιτών σχετικά με τις κινήσεις τπυ υπουργού τύπου αν σκόπευαν στην ρύθμιση του τοπίου ή στον έλεγχο των καναλιών;

 2. mediogatos says:

  Φίλε οι έρευνες έχουν μια στόχευση, ένα σκοπό. Δεν ρωτάνε τον καθένα για τα πάντα, ούτε κάνουν δημοψήφισμα… Μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Μια άλλη έρευνα μπορεί να ρωτήσει π.χ. πόσα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας θα θέλατε να εκπέμπουν ή πόσα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικά πιστεύετε ότι μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά; Αλλά πέραν απ’ το τι πιστεύει κάποιος η πραγματικότητα είναι διαφορετική και φυσικά οι επιχειρήσεις και οι άδειες σε ένα πολύ σοβαρό τομέα για κάθε Κράτος και κοινωνία δεν είναι για να στήνονται ή δίνονται στο πόδι…

 3. Βας says:

  Αφού η κυβέρνηση λατρεύει τον αριθμό 4 και θέλει συγκρότηση ΕΣΡ επί ημερών της, ας αποδεχτεί να έχει τα 4 από τα 9 μέλη, όσο είναι η αναλογία της με βάση την τελευταία λαική ψήφο για να δεχθούν και οι άλλοι.
  Και τη συμφέρει να δεχτεί γιατί αν καθυστερήσει και γίνουν εκλογές, η αναλογία της μετά θα είναι μικρότερη. Αυτό το όργανο ειδικά δεν στελεχώνεται βάσει της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των 153, ως γνωστόν ο συνταγματικός νομοθέτης θέλει ευρείες συναινέσεις κομμάτων.
  Αν ελέγχει τα 5/9 η κυβέρνηση τότε θα περασει σχεδόν αβλεπί ο Ν. Παππά και θα νομιμοποιηθεί συνταγματικά το τοπίο των 4.
  Αυτά για να γίνει κατανοητό τι υπάρχει κίνδυνος να γίνει.

Leave a Reply

%d bloggers like this: