Δ.Τζανακόπουλος: Το ΕΣΡ πρέπει να δώσει τις άδειες σύντομα

ّ`ԏՠБوՐϕуϕ ӔǍ ՋǠ /PHASMA/î͉ʏˁɄǓ

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου για την Επιλογή των Μελών του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Μετά από έξι διαδοχικές συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τον διορισμό των μελών του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης συμπληρώθηκε η κατά το Σύνταγμα αναγκαία πλειοψηφία.

Η συναίνεση που επιτεύχθηκε μεταξύ των πολιτικών κομμάτων αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου μετά από 27 ολόκληρα χρόνια παραθεσμικής και ασύδοτης λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Ακόμη και η ΝΔ μετά την γενική κατακραυγή – η οποία αποτυπώθηκε και σε πρόσφατες μετρήσεις της κοινής γνώμης – αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να επιστρέψει στην νομιμότητα.

Έπραξε, έστω και τώρα, αυτό που όφειλε να έχει πράξει από την πρώτη στιγμή τηρώντας τη συνταγματική της υποχρέωση.

Το νέο ΕΣΡ αναλαμβάνει τώρα ένα βαρύ καθήκον: Να διεξάγει και να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το διαγωνισμό για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες εφαρμόζοντας το νόμο 4337/2015.

Η στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων σε αυτό το δύσκολο έργο είναι απαραίτητη. Η Ελλάδα αξίζει επιτέλους να βγει από τη σκοτεινή περίοδο της κυριαρχίας των διαπλεκόμενων συμφερόντων και να περάσει στην εποχή της διαφάνειας και της απαρέγκλιτης τήρησης της νομιμότητας.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι και θα παραμείνει αρωγός του ΕΣΡ σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια.

 

Comments

  1. mediogatos says:

    Ως δικηγόρος ο κ. Τζανακόπουλος δεν πρέπει να προτρέπει το ΕΣΡ να δώσει σύντομα τις τηλεοπτικές άδειες, γιατί σύντομα μπορεί να σημαίνει και βιαστικά… Κι αυτό δεν το χρειέαζεται κανείς. Το ΕΣΡ πρέπει να κάνει κάθε διαδικασία με γρήγορο ρυθμό και χωρίς κωλυσιεργίες στον ανγκαίο χρόνο, ώστε τα πάντα να είναι απόλυτα νόμιμα και τυπικά και ουσιαστικά και προς όφελος του δημοσίου (χρήματα) και των πολιτών (ποιότητα) και των επιχειρήσεων (βιωσιμότητα).

Leave a Reply

%d bloggers like this: