Αδέσμευτοι δημοσιογράφοι: Φως για προσωρινή λύση στον ΕΔΟΕΑΠ…

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Στον αέρα» βρίσκεται ακόμη η διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ! Υπάρχουν, όμως, βάσιμες ελπίδες για προσωρινή αντιμετώπιση του όλου προβλήματος του Οργανισμού μας.

Συγκεκριμένα, η σημερινή (11/11) συνάντηση των Δημοσιογραφικών Ενώσεων με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο είχε ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης την άμεση οικονομική ενίσχυση του ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις, να καλυφθεί η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη και οι λοιπές τρέχουσες υποχρεώσεις του.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες μας, υπάρχει βούληση να εγκριθεί από το Υπουργείο Εργασίας εκταμίευση χρηματικού ποσού από το ΕΤΑΠ/ΜΜΕ για τις ανάγκες του Οργανισμού μας μέχρι να βρεθεί οριστική λύση με νομοθετική ρύθμιση.

Επαναφέρθηκε, όμως, από τον κ. Υφυπουργό αρχική του πρόταση να υπάρξει συμφωνία των Δημοσιογραφικών και Εργοδοτικών Ενώσεων, προκειμένου να νομοθετήσει η Κυβέρνηση πόρο για τη διάσωση του Οργανισμού.

Μετά τη συνάντηση, που είχαν οι Ενώσεις με τον Υφυπουργό Εργασίας, οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις συνεδρίασαν στην ΠΟΕΣΥ και συζήτησαν τα αγωνιστικά μέτρα που πρέπει να αποφασισθούν, αφού το όλο θέμα του ασφαλιστικού συστήματος των ΜΜΕ και ιδιαίτερα του ΕΔΟΕΑΠ δεν βρίσκεται γενικά σε καλή πορεία και καλείται ο Κλάδος να είναι σε ετοιμότητα.

 

Γεώργιος Γιαννήλος

Εκπρόσωπος Συνταξιούχων ΕΣΗΕΑ

 

«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: