Έχασε οικόπεδο η ΕΡΤ

ερτ logoΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Άλλο ένα οικόπεδο έχασε η ΕΡΤ από την περιουσία της. Πρόκειται για οικόπεδο επιφάνειας 9.679 τετραγωνικών μέτρων στα Ιωάννινα το οποίο δεν επέστρεψε στην περιουσία της ΕΡΤ με το νόμο για την επαναλειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Αντιθέτως το εν λόγω οικόπεδο έμεινε ως «περιουσία» της καταργημένης ΕΡΤ Α.Ε και ως τέτοιο μεταβιβάστηκε στο υπουργείο Οικονομικών. Το οποίο υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στις 26 Οκτωβρίου στην διαπιστωτική πράξη παραλαβής του με αριθμό Γ∆ΟΥ 1540. Το οικόπεδο των Ιωαννίνων ανήκει πλέον στο υπουργείο Οικονομικών και όπου αλλού δοθεί από εκεί…

Comments

  1. NIKGEO says:

    Προς τι η έκπληξη. Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ίντερνετ Τηλεόραση ΑΕ και τον διακριτικό τίτλο ΝΕΡΙΤ μετονομάστηκε σε Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση ΑΕ και τον διακριτικο τίτλο ΕΡΤ.Πρόκειται για το ίδιο νομικό πρόσωπο, με το ίδιο ΑΦΜ, την ίδια περιουσία. Η καταργηθείσα ΕΡΤ ΑΕ τελεί υπό εκκαθάριση και συνεπώς τα όποια περιουσιακά στοιχεία (πλην αυτών τα οποία με τον ιδρυτικό νόμο της νεριτ μεταβιβάστηκαν στο νέο φορέα) ανήκουν στο υπουργείο Οικονομικών,στο οποίο μεταβιβάστηκε αρχικα το σύνολο της περιουσίας της καταργηθείσας εταιρείας.Βέβαια στην Ελλάδα συνεβη το πρωτοφανές για χώρα της Ε.Ε, προσωρινά το υπουργείο οικονομικών ανέλαβε μετά το μαύρο την εκπομπή τηλεοπτικού σήματος μέσω της ΔΤ μέχρι να τεθεί εν λειτουργία η ΝΕΡΙΤ, η οποία κάποιο χρονικό διάστημα μετά επέστρεψε στην οικογένεια της EBU. Στο μόνο το οποίο διαφοροποιείται η νεριτ από την ερτ είναι ότι στους υπαλλήλους της νεριτ προστέθηκαν δια νόμου όσοι από τους εργαζομενους με συμβαση αορίστου χρόνου και μη συνταξιοδοτηθέντες της πρώην ερτ υπέβαλαν σχετική αίτηση πρόσληψης.

  2. Laura says:

    Τώρα που ανέλαβε η Κα Ασπασία Βούλγαρη εκ μέρους της Corn Ferry Hay Group τον ρολο του εξωτερικού “συμβούλου” – εκκαθαριστου ( νεος Γκικας Μαναλης ) και την αξιολόγηση δομών της νΕΡιΤ εφαρμοζοντας τον 4024/2011 θα ” χαθούν ” και φιλετα – οικοπεδα των περιφερειακών σταθμών καθως και ” πλεονάζον ” προσωπικο.
    Ολα αθορυβα και αναιμακτα θα γίνουν σε χρονο dt συμφωνα με τις επιθυμιες Τροικας ΣΤΑΛΙνικου

Leave a Reply

%d bloggers like this: