Θα μπορέσει το ΕΣΡ να ανοίξει το “κλειστό επάγγελμα” του καναλάρχη;

foto2ΠΗΓΗ:  https://mediagr.wordpress.com/

Του Βασίλη Κουφόπουλου

Το προηγούμενο ΕΣΡ έβλεπε τα τραίνα να παιρνούν. Πέρασαν 13 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο να λειτουργούν στον αέρα, χωρίς άδειες Παρόλα αυτά δεν κουνήθηκε φύλλο. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αρμόδια για τον έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής, δεν άσκησε σε βάθος έλεγχο επί των πεπραγμένων και οι κυβερνήσεις δεν ενοχλούνταν από την απραξία. Το γεγονός πως δεν ασκούνταν η βασική αρμοδιότητα του οργάνου, δεν  ενοχλούσε κανένα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο https://mediagr.wordpress.com/

Comments

  1. Σωστό το αίτημα “να ανοίξει το επάγγελμα του καναλάρχη”, αλλά να ξεκαθαρίσουμε τί ακριβώς εννοούμε! Να πάρουν άδεια και κοινωνικοί φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ή αρκεί να πάρει άδεια ο “καρχαρίας” με τον οποίο συνεργαζόμαστε, ή στον οποίο εργαζόμαστε;

    • ΥΓ Να υποθέσω ότι όταν το καλοκαίρι υπερθεμάτισε συγκεκριμένος “καρχαρίας”, τότε ήταν καλά οι 4 άδειες και τότε δεν χρειαζόταν να ανοίξει το επάγγελμα του καναλάρχη; Απλά ερωτώ!

  2. NIKGEO says:

    Αν επιλεγεί η λύση της χορήγησης πολλών αδειών (8-10, π.χ. 5 γενικού περιεχομένου , 3 θεματικές) η αγορά θα ανοίξει και θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές για τον τηλεθεατή.Τούτο πρέπει να γίνει πάνω σε στέρεη νομική βάση,όχι όπως με τον προηγηθέντα διαγωνισμό που τελικά είναι νομικά ανυπόστατος και έχυ εγκλωβιστεί ειδικά οι παίκτες που δεν διαθέτουν εν λειτουργία σταθμό.Είναι σχεδόν βεβαιο ότι θα επιχειρήσουν είσοδο στην αγορά μέσω υπάρχοντος σταθμού γιατί λόγω γραφειοκρατίας στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστούν 12 μήνες για την διεννέργεια νέου διαγωνισμού.
    Αν βέβαια επιλεγεί το μοντέλο των 4 αδειών είναι βέβαιο ότι κάποιοι έχουν επιλέξει το κλεισιμο της αγοράς, την ενίσχυση του ολιγοπωλίου και εν τέλει τον έλεγχο της αγοράς.

Leave a Reply

%d bloggers like this: