Πράξη η επιδότηση ταχυδρομικής διακίνησης εφημερίδων

ο γενικός γραμματέας Λευτέρης Κρέτσος

ο γενικός γραμματέας Λευτέρης Κρέτσος

Όπως είχε αποκαλύψει το «Π», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την καταργηθείσα από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ενίσχυση της ταχυδρομικής διακίνησης των περιφερειακών εφημερίδων εντός Ελλάδας, απελευθερώνοντας τα ποσά που ήταν δεσμευμένα στον προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Επιπλέον, αύξησε τα ποσά αυτά και το συνολικό κονδύλι φθάνει στα 7,1 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια. Ήδη ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την ταχυδρομική διακίνηση των εντύπων, όπως αυτά προσδιορίστηκαν τον Αύγουστο του 2015 με υπουργική απόφαση.

Αξίζει να αναφερθεί πως στον διαγωνισμό δεν μετέχουν πλέον μόνο τα ΕΛΤΑ, αφού η απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών έχει βάλει στο παιχνίδι και τις ιδιωτικές εταιρείες κούριερ. Ήδη έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών τη διακίνηση των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ.

Η κατάθεση των προσφορών θα γίνει από τις 21 Νοεμβρίου έως και την 1η Δεκεμβρίου. Η Γενική Γραμματεία ενέκρινε τον Μάρτιο του 2016 το ποσό των 5.945.000 ευρώ για τη διακίνηση των εφημερίδων το 2017 και το 2018, ενώ τον Οκτώβριο του 2016 έλαβε επιπλέον έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τα ποσά των 712.000 ευρώ και 2.859.000 ευρώ αντίστοιχα.

Leave a Reply

%d bloggers like this: