Χωρίς στίγμα η “Αίθουσα Σύνταξης” στην ΕΡΤ1…

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μία εβδομάδα συμπλήρωσε η νέα εκπομπή της ΕΡΤ «Αίθουσα Σύνταξης». Πρόκειται για μια μεικτή παραγωγή της ΕΡΤ και της εταιρείας Μπλακ Όραντζ, με πολυμελή ομάδα δημοσιογράφων (Μ. Κοττάκης, Σ. Κοτρώτσος, Π. Γαβρά κ.ά.).

Η ΕΡΤ συνεισφέρει με 37.934,08 ευρώ για 62 επεισόδια και η εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων με 48.271 ευρώ, ύστερα από τροποποίηση και αφού στο σχήμα δεν μετέχουν οι Δημήτρης Τρίμης και Γιώργος Καπόπουλος, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η αμοιβή των δημοσιογράφων που είναι στο πλατό, καθώς θα εργάζονται περισσότερο, όπως περιγράφεται στη σχετική απόφαση που δημοσιεύεται στη «Διαύγεια».

Σε πολιτικό επίπεδο, είναι φανερό πως αν η κυβέρνηση επιδίωξε να δημιουργήσει μια εκπομπή για να προβάλλει τις θέσεις της, δεν το πέτυχε, καθώς στηρίζονται περισσότερο οι θέσεις της ΝΔ. Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, από την πλευρά του, μίλησε για Αυγή TV! Στο παρελθόν, πάντως, οι μεικτές παραγωγές είχαν επικριθεί έντονα για τη διόγκωση των οικονομικών προβλημάτων της ΕΡΤ. Στην προκειμένη περίπτωση επιλέχθηκε αυτή η μέθοδος για να προσληφθούν οι δημοσιογράφοι και να βγει στον αέρα η εκπομπή.

Comments

 1. Γιαννης-Αναστασια- Καλλιθεα says:

  ….τελικα τι ισχυει?…….στηριζονται περισσοτερο οι προτασεις της ΝΔ η προκειται περι Αυγη TV …….αποφαστε…….

 2. NIKGEO says:

  Πρόκειται για εκπομπή σούπα,στημένη πρόχειρα, απλά και μόνο για να λάβουν μέρος δημοσιογράφοι εκτός ερτ καθώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος μετά το μπλοκάρισμα των 53 από την ποσπερτ.
  Η ερτ θα μπορούσε να στήσει μια πολύ ωραία εκπομπή με δικούς της δημοσιογράφους αξιοποιώντας πληθώρα προσώπων απο την τηλεόραση (ερτ1 και ερτ3) αλλά και το ραδιόφωνο (ΕΡΑ 1 καθώς και το σύνολο των περιφερειακών ΕΡΑ σε όλη την επικράτεια) αλλα και το δίκτυο ανταποκριτών ανά την υφήλιο.Επίσης θα μπορούσε να φιλοξενεί δημοσιογράφους από εφημερίδες και διαδικτυακά σάιτ όλων των τάσεων.

  Αντ’ αυτού επιλέχθηκε μια μικτή παραγωγή, κακέκτυπο της εκπομπής BRIEFING στο ACTION 24, που φέτος ανανεωμένη μεταδίδεται κάθε Παρασκευή.

 3. ελεος δεν μπορουμε να ακουσουμε τιποτε δεν γνωριζω γιατι μιλα ο ενας πανω στον αλλο χαβρα ιουδαιων??

 4. NIKGEO says:

  Η εκπομπή δεν έχει λόγο ύπαρξης.Όλο και χειρότερη.
  η ερτ πρέπει να την διακόψει και να εκπέμψει ενημερωτικό πρόγραμμα στηριζόμενη σε ίδιες δυνάμεις.
  Χθες το βράδυ εξέπεμψε ενημρωτική εκπομπή με θέμα το ιταλικό δημοψήφισμα με τις Κονταξή-Αργείτη, ήταν αξιοπρεπέστατη παρά τα λάθη. Η ερτ έχει πολλά πρόσωπα προς αξιοποίηση.

Leave a Reply

%d bloggers like this: