Συμμετοχή της ΕΡΤ στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων

Κατσιμη ΜαριλέναΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με τηλεοπτικό αφιέρωμα και μουσικό δρώμενο, η ΕΡΤ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων (Κυριακή 20 Νοεμβρίου), που φέτος είναι αφιερωμένη στο θέμα της απονομής Δικαιοσύνης στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ή τη σωματική τους ακεραιότητα στην άσφαλτο.

Ειδικότερα, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 στις 16:00 θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 η έκτακτη ωριαία θεματική εκπομπή «Πεταλούδες στην άσφαλτο», σε παρουσίαση και δημοσιογραφική επιμέλεια Μαριλένας Κατσίμη.

Η Ελλάδα, δυστυχώς, παραμένει εδώ και δεκαετίες πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας τροχαίων δυστυχημάτων, καθώς τα τελευταία 20 χρόνια πάνω από 31.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στους ελληνικούς δρόμους.

Στην εκπομπή, άνθρωποι που έχουν χάσει συγγενείς και οικείους στην άσφαλτο, καταθέτουν την προσωπική μαρτυρία τους σε μια προσπάθεια κοινωνικής κινητοποίησης με στόχο την πρόληψη και τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων, ενώ στο επίκεντρο του διαλόγου βρίσκεται το κομβικό θέμα της απονομής Δικαιοσύνης στα θύματα τροχαίων ατυχημάτων. Μέλη της πρωτοβουλίας «SOSΤροχαία Εγκλήματα», θέτουν στο δημόσιο διάλογο τα καίρια ζητήματα που βασανίζουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η αρχισυνταξία της εκπομπής είναι του Πιέρρου Τζανετάκου, η σκηνοθεσία της Έλενας Λαλοπούλου, η διεύθυνση παραγωγής της Ελένης Ντάφλου και η διεύθυνση φωτογραφίας του Γιώργου Πουλίδη.

 

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και ώρα 13.00 η Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη, θα παρουσιάσει στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, έργα των Moses Hogan, Richard Smallwood, Undine Smith Moore, Walter Ehret, George Bizet και Giuseppe Verdi.

Τη Χορωδία της ΕΡΤ θα συνοδεύσει στο πιάνο ο σολίστ Θάνος Μαργέτης.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Leave a Reply

%d bloggers like this: