Θα περιμένει το ΕΣΡ ο Β. Μαρινάκης για να πάρει άδεια

one-channelΣήμα για την αυτόνομη κάθοδο του Number One” στέλνει η εφημερίδα “Παραπολιτικά” και ο εκδότης της Γιάννης Κουρτάκης.  Σε σχόλιο του αναφέρει πως επισπεύδονται οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας του καναλιού και ότι αυτό που περιμένουν τα στελέχη  του καναλιού “είανι ο χρόνος που το νέο ΕΣΡ θα αποφασίσει να δρομολογήσεις τις διαδικασίες για την οριστική αδειοδότυηση των τηλεοπτικών σταθμών, στην οποία θα συμμετάσχει κανονικά η εταιρεία Alter Ego. Μάλιστα ο εκδότης ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει καμία ενόχληση για τους κυβερνητικούς χειρισμοπύς, “αφού οι πάντες πλέον γνωρίζουν ότι την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίο την έχει το ΕΣΡ”.

 

Με το μήνυμα αυτό περί αυτόνομης καθόδου κηρύσσεται η λήξη των επαφών με το Δ. Κοντομηνά για συνεργασία με τον Alpha, για τον οποίο η εφημερίδα γράφει πως είναι πιο κοντά με τους Τζέχους του ΟΠΑΠ.

Comments

 1. info says:

  Θα πάρει τη θέση του Alter Channel (Κανάλι 29) ή του Tempo (New Channel) για να λειτουργήσει το νέο κανάλι του Μαρινάκη???

 2. NIKGEO says:

  Στο δημοσίευμα των Παραπλιτικών ( ένθετο secret) δεν γίνεται λόγος για αυτόνομη κάθοδο.Απλώς αναφέρεται ότι ετοιμάζεται μα εκπέμψει άμεσα και ότι ήρθη το εμπόδιο του ΕΣΡ.Δεδομένου ότι μετά την απόφαση του ΣΤΕ δεν υπάρχει διαγωνισμός,υπερθεματιστές καθώς όλη η διαδικασία είναι ως μη γενόμενη.Αν περιμένει την διενέργεια νέου διαγωνισμού η εκπομπή δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός ,εκτός αυτού κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.Η λύση της προσωρινής άδειας στην βάση ανυπόστατου διαγωνισμούε νόμο νομικά θα είναι στον αέρα.Και η αναφορά σε άμεση εκπομπή υποδηλώνει την άμεση είσοδο στην αγορά μέσω υπάρχοντος σχήματος προτού προλάβει ο σκαϊ να γίνει και ψυχαγωγικό κανάλι αλλά και την πιθανή επιστροφή του mega από την άβυσσο.

 3. High Vintage says:

  ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΑΝΑΛΙΑ (ALTER Ή TEMPO) ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ONE CHANNEL!

 4. NIKGEO says:

  Προφανώς η αναφορά σε TEMPO (πρώην NEW TEMPO, NEW CHANNEL) & ALTER CHANNEL (πρώην alter 5, κανάλι 5, κανάλι 29) είναι τρολ! Αν και το ALTER υφίσταται νομικά, δεν θυμάμαι να έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας από το ΕΣΡ αλλά η εταιρεία ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑE βρίσκεται σε καθεστώς πτώχευσης.

  • info says:

   Τουλάχιστον να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μεταβίβασης της επιχείρησης του δεύτερου καναλιού όπως έγινε και με το νέο ΣΚΑΪ (πρώην Seven X). Η ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. και η SEVEN ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. έχουν κηρυχθεί και αυτές σε καθεστώς πτώχευσης ???

 5. info says:

  Σωστά θυμάσαι NIKGEO! Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του ALTER από το ΕΣΡ και αναμένουμε να δούμε (με τη δημοσίευση της απόφασης για το νέο συμβούλιο και την ορκωμοσία του που θα γίνει αυτή την Πέμπτη) τι θα γίνει! Τουλάχιστον να σκεφτούν να ξεκινήσουν διαδικασίες για τη μεταβίβαση της επιχείρησης του καναλιού όπως έγινε και με το νέο ΣΚΑΪ (πρώην SEVEN X). Η ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. και η SEVEN ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. βρίσκονται και αυτές σε καθεστώς πτώχευσης???

 6. NIKGEO says:

  Η ΞΕΝΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε., που δραστηριοποιούταν αρχικά με τον διακριτικό τίτλο seven-x, εν συνεχεία channel seven -x και μετέπειτα seven (αρχικά συμφερόντων Κουλουκουντή και μετέπειτα Μπατατούδη) μετά την κατάρρευση του τελευταίου και την ενεχύρση των μετοχών στην πάλαι ποτέ ΑΤΕ Βank αποτέλεσε το νομικό όχημα για την επιστροφή του ΣΚΑΪ στην τηλεόραση την 1 Απριλίου 2006 καθώς εξαγοράστηκε από εταιρεία του Γιάννη Αλαφούζου( ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ)
  Στην αδειοδοτική διαδικασία του 1993 είχε λάβει αριθμο αδειας 19210/E/9.9.1993.Στην εν λόγω εταιρεία ανήκε και ραδιοφωνικός σταθμός που εξαγοράστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 από τον Γιώργο Τράγκα (εποχή που επανεκδόθηκε η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ) και ονομάστηκε COOL FM ενώ στην συνέχεια και ενώ η τηλεόραση του σκαϊ υπό το βάρος των χρεών πωλήθηκε σε ομάδα επιχειρηματιών και ο όμιλος Αλαφούζου έμεινε μόνο με τον σκαϊ 100.4 εξαγοράστηκε ο εν λόγω σταθμός και ονομάστηκε ALPHA NEWS 98.9, εν συνεχεία alpha radio, μετά ράδιο 9 και σήμερα πάλι alpha 98.9.

  H ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε λειτουργούσε αρχικά με τον τίτλο NEW CHANNEL, εν συνεχεία NEW TEMPO και ΤΕΜΡΟ (αρχικά συμφερόντων Μανούση-Κούβελα και εν συνεχεία Ανδρουλιδάκη stabilton AE ), είχε λάβει άδεια με αριθμό 19206/Ε/9.9.1993 , η οποία ανακλήθηκε με την με αριθμό 214/8.4 .2003 απόφαση του ΕΣΡ.

  Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ λειτουργούσε αρχικά με τον διακριτικό τίτλο ΚΑΝΑΛΙ 29,που έπαψε να εκπέμπει και έδωσε τις εγκαταστάσεις και την θέση της στο STAR CHANNEL ,που μπήκε στην τηλεοπτική αγορά με νομικό όχημα όμως τη ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ,άδεια που είχε δοθει από το 1990 αλλά ουδέποτε αξιοποιήθηκε μετάτον θάνατο του εκδότη του Ελευθέρυ τύπου Άρη Βουδούρη.Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ συμφερόντων της οικογένειας Κουρή είχε λάβει άδεια με αριθμό 19209/E/9.9.1993 και λίγο μετά την παραχώρηση της θέσης του καναλιού 29 στο σταρ της οικογένειας Βαρδινογιάννη επανήλθε ως ΚΑΝΑΛΙ 5, μετέπειτα ALTER %, εν συνεχεία ALTER CHANNEL.H εταιρεία υπό το βάρος οικονομικών προβλημάτων έπαψε να εκπέμπει και πτώχευσε αλλά η άδεια ουδέποτε ανακλήθηκε από το εσρ.Μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΡ στον πίνακα με τους νομίμως λειτουργούντες σταθμους εθνικής εμβέλειας πλην των ant1,mega, alpha,star,σκαϊ,μακεδονία,epsilon και αρτ αναφέρεται και το alterΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.Τυπικά λοιπόν θεωρείται ως σταθμός που λειτουργεί αλλά η εταιρεία έχει πτωχεύσει με όλες τις συνέπειες.

  Βέβαια υπάρχει το mega, μακεδονία, Ε αλλά και το αρτ (διαθέτει εθνική εμβέλεια βασιζόμενη σε απόφαση του εσρ :4785/Ε/3.3.1998 και 241/20.5.2013 απόφαση του Ε.Σ.Ρ.),που αποτελούν στόχους υποψηφίων επενδυτών για είσοδο στον χώρο της τηλεόρασης.

 7. info says:

  Δηλαδή, πως ονομαζόταν αρχικά ο ραδιοφωνικός σταθμός πριν εξαγοραστεί και μετονομαστεί σε COOL FM ???

Leave a Reply

%d bloggers like this: