Η ΓΓΓΕ είχε την ευθύνη κάλυψης της επίσκεψης Ομπάμα

obamaΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανέλαβε όλη την ευθύνη για την πλήρη κάλυψη της επίσκεψης του αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας η Γενική Γραμματεία με αλλεπάλληλες αποφάσεις της φρόντισε για το στήσιμο και τη λειτουργία του Κέντρου Τύπου στο Ζάππειο για τους ξένους και τους έλληνες δημοσιογράφους. Οι μόνες κάμερες που βρίσκονταν κοντά στον Ομπάμα ήταν της ΕΡΤ και του ΑΠΕ και η εικόνα της ΕΡΤ δινόταν μέσω δορυφόρου σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά δίκτυα. Στο Κέντρο Τύπου εγκαταστάθηκε προσωρινά εξοπλισμός τελευταίας ψηφιακής τεχνολογίας από την Cosmote τόσο για τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες όσο και για τις συνδέσεις στο διαδίκτυο με ταχύτητες των 100 Mbps. Η ΓΓΕΕ είχε επίσης την ευθύνη για τη διακίνηση των δημοσιογράφων με πουλμανάκι που είχε νοικιάσει.

Comments

  1. John Avramidis says:

    ῾Οι μόνες κάμερες που βρίσκονταν κοντά στον Ομπάμα ήταν της ΕΡΤ και του ΑΠΕ῾ μαλλον δεν ειστε καλα πληροφορημενοι. Οι μονες καμερες (υπαρχουν και εργαζομενοι) που ηταν κοντα, ηταν ιδιωτων νοικιασμενες απο την ερτ…

  2. riot says:

    Διότι η ΕΡΤ δεν έχει στη κατοχή της βαν εξωτερικών μεταδόσεων υψηλής ευκρίνειας που απαίτησαν (με το δίκιο τους) οι Αμερικάνοι, και αναγκάστηκε να νοικιάσει. Λεφτά έχει να δώσει σε αναθέσεις εξωτερικών παραγωγών, λεφτά για να αγοράσει ένα σύγχρονο βαν η να αναβαθμίσει ένα παλαιότερης τεχνολογίας σε καινούργιας δεν έχει….

Leave a Reply

%d bloggers like this: