Συνάντηση διοίκησης ΕΡΤ-ΠΟΣΠΕΡΤ

ΠΟΣΠΕΡΤΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ ΠΟΣΠΕΡΤ και Διοίκησης με θέματα επείγοντα που αφορούν το προσωπικό και τη λειτουργία της ΕΡΤ όπως :

  • Άδειες προσωπικού.
  • Εργασιακά θέματα (ρεπό, εκτός έδρας, έλλειψη προσωπικού, αποσπάσεις, ενοικιάσεις προσωπικού και μέσων, εξωτερικές μεταδόσεις, ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους και οι συνέπειες από τη μη νόμιμη τήρηση βαρδιών που απαιτούνται τουλάχιστον 2 άτομα.
  • Μισθοδοσία, παρακράτηση ποσού που αφορά δικηγορικές αμοιβές για την εποχή του «μαύρου» (γραφείο Δερμιτζάκη, Βασιλείου κλπ), προϋπηρεσία ΠΔ, ανθυγιεινό – επικίνδυνο.
  • Εξοπλισμός, van εξωτερικών μεταδόσεων κλπ.
  • Κτιριακές εγκαταστάσεις ΕΡΤ σε Ιωάννινα, Ρηγίλλης, Κατεχάκη.

 

Για το θέμα που αφορά τις κρατήσεις σε δικηγορικό γραφείο από ιδιωτικά συμφωνητικά συναδέλφων και παρότι αφορά ατομικές πρωτοβουλίες και η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν είχε και δεν έχει καμία ευθύνη, ζήτησε να βρεθεί δίκαιη λύση. Η Διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα αναζητήσει κάθε νόμιμη οδό και θα ζητήσει γνωματεύσεις από τη νομική υπηρεσία της ΕΡΤ αλλά και από αλλού, ώστε κατόπιν να επανεξετάσει το θέμα της παρακράτησης επ’ ονόματι του γραφείου.

 

Για το θέμα των αδειών, η ΠΟΣΠΕΡΤ κατέθεσε ρεαλιστικές και πραγματοποιήσιμες προτάσεις κι αναμένεται νέα συνάντηση, ώστε με καλή θέληση να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση προς το συμφέρον των εργαζομένων και της εταιρίας.

Για τα εργασιακά θέματα και τις ελλείψεις προσωπικού, ενημερωθήκαμε ότι προσπαθούν ώστε να βρουν λύσεις στις πραγματικά μεγάλες ανάγκες για τη λειτουργία της ΕΡΤ και για συγκεκριμένες ειδικότητες.

Ζητήσαμε στοιχεία για τις αποσπάσεις εργαζομένων της ΕΡΤ. Θα μας δοθούν.

Για τα μισθολογικά θέματα, θα γίνει νέο άμεσο ραντεβού με την αρμόδια Γενική Διεύθυνση.

Για την αγορά εξοπλισμού, τις εξωτερικές μεταδόσεις και τις ενοικιάσεις, παρά του ότι σε κάθε συνάντηση τίθεται το θέμα επιτακτικά, απαντήσεις για λύσεις δεν δίνονται. Αυτή τη φορά τουλάχιστον υπήρξε δέσμευση ότι θα γίνει έλεγχος των καταγγελιών που έγιναν εκ μέρους συναδέλφων.

 

Για τα κτίρια

Α) της Κατεχάκη, δεν θα προχωρήσει το θέμα παραχώρησης σε ΜΚΟ που σχετίζεται με το Υπουργείο Πολιτισμού και αφορά αρχείο θεάτρου.

Β) της Ρηγίλλης, συζητείται πεντάμηνη παραχώρηση στη ΜΚΟ DOCUMENTA14 με έδρα τη Λειψία και αφορά διοργάνωση παγκόσμιας έκθεσης που αφορά κοινωνικά θέματα. Η παραχώρηση θα γίνει εφόσον η εταιρία δεσμευτεί ότι δεν θα αλλοιώσει το παραμικρό από τη φυσιογνωμία και την ιστορικότητα του κτιρίου ενώ θα τη βαρύνουν όλα τα έξοδα επισκευής, ανακαίνισης, προμήθειας υλικών, υποδομών και μικροκατασκευών.

Γ) το οικόπεδο Ιωαννίνων, 10 περίπου στρεμμάτων, στην καλύτερη περιοχή, δεν είχε επανέλθει – κακώς – στην κατοχή της ΕΡΤ ακόμα. Πλην όμως, είχε παραμείνει στο Υπουργείο Οικονομικών (ίδιος μέτοχος με την ΕΡΤ) μέχρι να γίνουν οι διαδικασίες. Εντελώς αναιτιολόγητα, το Υπουργείο Οικονομικών και παρά τη θέληση και την απόφαση της ΕΡΤ ότι απαιτούσε τουλάχιστον μικρό μέρος αυτού του οικοπέδου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Ρ/Σ Ιωαννίνων, το εκχώρησε στο Δήμο Ιωαννίνων. Η Διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα πράξει τα δέοντα.

Συνάδελφοι

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στα πλαίσια της εκπροσώπησης των συμφερόντων των εργαζομένων, συνεχίζει ενωτικά, δυναμικά και διεκδικητικά τον αγώνα για ισονομία στην εργασία και προτείνει λύσεις εφικτές χωρίς να εκχωρεί και να συρρικνώνει δικαιώματα, έχοντας στόχο τις ομαλές εργασιακές σχέσεις και την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ.

 

 

Comments

  1. Γιωργος says:

    Σκουλίκια της ΠΟΣΠΕΡΤ -φτάσατε την κατάσταση στα άκρα (καταθέτοντας ασφαλιστικά και αφήνοντας άνεργους και την εταιρία να υπολειτουργεί)και τώρα κάνετε συναντήσεις γιατι ξέρετε καλά-πως οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση εκτός του Λαφαζανη σας έχουν όλους γραμμένους στα παλιά των υποδημάτων τους.Πλησιάζει η ώρα (γλυκοχαράζει όπως έλεγε ο εργατοπατερας γνωστος)που έιχε στην τσέπη του το ταμείο των εργαζομένων χωρίς κανέναν έλεγχο.Γλυκοχαράζει θα λέτε και το βλέπετε απο τα κάγκελα της φυλακής πια. Τεμπέληδες γιατί δεν πάτε να δουλέψετε τώρα που η εταιρία έχει κενά?Να μου πείτε κοπρίτες και στον αγώνα παράγοντες το παίζατε ..στα μπουζούκια όμως και ταξιδάκια σας τα κάνατε επαναστάτες της αρπακτής που συνηπογράφατε τα μεγάλα ποσα στην Χουκλη, τσαπανιδου, Λυριτζη, οικονόμου κ.α. και μετα το παίζαε σωτηρες..ουστ βρωμιάριδες για κλοτσιες πολλές ειστε

Leave a Reply

%d bloggers like this: