Υπόθεση «Επενδυτής», άλλη μια ιστορία χαριστικών δανείων

επενδυτής1ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μετά τους εργαζομένους της «Απογευματινής» και οι εργαζόμενοι του «Επενδυτή» ζήτησαν τη συνδρομή της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ προκειμένου να ξεδιπλωθεί το σκάνδαλο της πώλησης της εφημερίδας και του λουκέτου από το εκδοτικό δίδυμο Αλ. Σκαναβής – Δ. Μπενέκος. Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται ακόμη στα δικαστήρια για
τα δεδουλευμένα τους, κατήγγειλαν στη Βουλή το σκάνδαλο της εκδοτικής εταιρείας DBAS AE, που εξέδιδε την εφημερίδα. Οι Αλέξης Σκαναβής και Δημήτρης Μπενέκος είναι επίσης ιδιοκτήτες των εταιρειών Ελεύθερος Τύπος ΑΕ και ΗΜΕΠΕΤ ΑΕ, που εκδίδουν τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής».

Οι εργαζόμενοι θυμίζουν στους βουλευτές πως για την εφημερίδα κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή που ουδέποτε απαντήθηκε. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως ο «Επενδυτής» μεταβιβάστηκε από την BESTEND, ιδιοκτησίας Κώστα Γιαννίκου, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με το Alter, με δάνειο που χορήγησε η Τράπεζα Πειραιώς στους νέους ιδιοκτήτες. Κι ενώ η Τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλε τα δάνεια του Alter, δεν ζήτησε καμία ευθύνη για την υπόθεση του «Επενδυτή».

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: