ΑΙΧΜΕΣ

ΑΙΧΜΕΣ**Επανακυκλοφορούν τα “Νέα” και το “‘Εθνος”, αλλά δεν είναι σαφές ότι όλοι έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει.

 

**Η οικογένεια στο Λονδίνο και οι πανηγυρίζοντες για το Δώρο στην Αθήνα.

 

**Δεν θα ψέξει κανείς τους εργαζόμενους των “Νέων” και του ΔΟΛ.Άλλωστε ο χρόνος της αντίδρασης πέρασε, όταν μετασχηματιζόταν αυτή η κραταιά εφημερίδα που έφτιαξε ο Λέοντας Καραπαναγιώτης σε κάτι άλλο, που δεν αντιλαμβανόταν τον παλμό της κοινωνίας.

 

**Τώρα, μπαίνουν κι εκείνοι στη δίνη του Μνημονίου, οπότε πρέπει να οπλιστούν με κουράγιο.

 

**Υ.Γ. Πάλι στην κυβέρνηση βιάστηκαν να τοποθετηθούν. Μανία και αυτή με τις δηλώσεις κάθε ώρα και στιγμή.

Comments

  1. NIKGEO says:

    Ό,τι και να συζητάμε,ό,τι και να γράφουμε η πραγματικότητα στον ελληνικό τύπο , όπως τον γνωρίζαμε δεν αντιστρέφεται. Όταν η μεγαλύτερη εφημερίδα πωλεί σε καθημερινή βάση περί τις 15.000 φύλλα με συνεχώς φθίνουσα κυκλοφορία δεν υπάρχει ελπίδα. Οι Έλληνες ποτέ δεν διάβαζαν εφημερίδες ενώ με την ενδυνάμωση της τηλεόρασης και της ραδιοφωνίας ο αριθμός των αναγνωστών μειωνόταν συνεχώς.
    Οι εφημερίδες το έριξαν στα κουπόνια, στα δώρα, στα λεξικά μέχρι και σπίτια υποσχέθηκαν (η καλή εφημερίδα 4η ΕΞΟΥΣΙΑ την δεκαετία του 1990). Ύστερα τα πολυτελή ένθετα , πολλά εκ των οποίων δεν διάβαζε κανείς. Υπήρξαν βέβαια και εξαιρετικά ένθετα όπως τα περιοδικά ΕΨΙΛΟΝ, ΒΗΜΑGAZINO, ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ΕΙΚΟΝΕΣ, Κ , Ε ΙΣΤΟΡΙΚΑ, Ε ΥΓΕΙΑ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 9, ΕΠΤΑ , ΤΥΠΟΣ TV, SYMBOL, ΓΕΩδρόμιο κ.ο.κ. Κι ακολούθησαν τα dvd και cd (ιδέα της Ελευθεροτυπίας, η οποία όταν ξεκίνησε τη διανομή ντοκιμαντέρ του Ντισκάβερι τσάνελ έκανε πάταγο!) και μετά βιβλία.Βέβαια οι μεγάλες κυκλοφορίες Σάββατο και Κυριακή δεν οφειλόταν στην προσέγγιση νέων αναγνωστών κατά βάση αλλά στο γεγονός ότι πολλοί παλιοί αναγνώστες με δέλεαρ την προσφορά (ένα είδος εξάρτησης ομοιάζον στο κάπνισμα) αγόραζαν πολλές εφημερίδες την Κυριακή και το Σάββατο, τις οποίες δεν διάβαζαν γεμίζοντας τις βιβλιοθήκες και σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες τέτοια βΙβλία στοιβάζονται στους πάγκους των παλιοπωλείων. Σήμερα όμως πλέον αφενός οι προσφορές είναι κατώτερης ποιότητας αφετέρου οι αναγνώστες αγοράζουν το πολύ μια έκδοση ή περισσότερες στην έκδοση των 2 ευρώ γιατί 4,25 ευρώ είναι πολλά χρήματα για μια εφημερίδα με αποτέλεσμα οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων να προσεγγίζουν την παλιότερη κυκλοφορία δύο τίτλων. Κι έπεται συνέχεια.

  2. nikos roussis says:

    Δεν γνωρίζω πόσων ετών είναι ο NIGEO, που ισχυρίζεται ότι “οι Ελληνες ποτέ δεν διάβαζαν εφημερίδες” αλλά εγώ ξέρω ότι, την περίοδο 1982-1988 που εργάσθηκα στα ΝΕΑ, η εφημερίδα πούλαγε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 450.000 φύλα, που σήμαινε πάνω από ένα εκατομμύριο αναγνώστες.

Leave a Reply

%d bloggers like this: