Η κυβέρνηση Μητσοτάκη (1991) συνέλαβε και φυλάκισε 7 διευθυντές εφημερίδων

ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝΣΧΟΛΙΟ

Για όσους δεν θυμούνται, η κυβέρνηση που φυλάκισε 7 διευθυντές εφημερίδων είναι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, επειδή δημοσίευσαν προκήρυξη της 17Ν, κατά παραβίαση του νόμου, το 1991. Επρόκειτο για τους, Σεραφείμ Φυντανίδη (Ελευθεροτυπία), Χρήστο Θεοχαράτο (Έθνος), Δημήτρη Μαρούδα (Νίκη), Κώστας Κοντοπάνο (Αυριανή), Κώστα Γερονικολό (Δημοκρατικός Λόγος), Σπύρο Καρατζαφέρη (48 Ώρες) και Κώστα Παπαϊωάννου (Ποντίκι)….

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ στο http://www.mixanitouxronou.gr/

Comments

 1. NIKGEO says:

  Και ήταν λάθος κίνηση και σαφέστατα ετίθεντο θέματα περιορισμού της ελευθερίας του τύπου!Έγινε βέβαια στα πλαίσια δρακόντειου αντιτρομοκρατικού νόμου για απαγόρευση δημοσίευσης προκηρύξεων της εγκληματικής δολοφονικής οργάνωσης 17Ν,που μεταξύ άλλων σκότωνε και για την δημοσιότητα.
  Δεν συγκρίνεται με την περίπτωση που πολιτικοί και δη υπουργοί επιχειρούν να σταματήσουν την κριτική από το τύπο υποβάλλοντας με το παραμικρό μηνύσεις και να κινείται αυτόφωρη διαδικασία με βάση το εν ισχύ ακόμα μεταξικό νόμο.Και ενώ η αστυνομία σε άλλες σοβαρότατες περιπτώσεις αυτόφωρων αδικημάτων αδρανεί όταν την έγκληση υποβάλλει υπουργός τρέχουν και συλλαμβάνουν μέσα στη νύχτα δημοσιογράφους.Έλεος με τη λογική συμψηφισμών!

  • Admin says:

   Ποιους συμψηφισμούς; Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει παράδοση: Τρομονόμος, ΣΚΑΪ 1992-93, Σπύρος Καρατζαφέρης. Αλλά, σωστα η φυλάκιση 7 διευθυντών εφημερίδων, δεν συγκρίνεται με μια μήνυση.

 2. NIKGEO says:

  Η σύλληψη των διευθυντών των εφημερίδων με βάση τον αντιτρομοκρατικό νομο για δημοσίευση της εγκληματικής συμμορίας ονόματι 17Ν,που ήταν εξ αντικειμένου περιορισμός της ελευθερίας του τύπου ήταν πολύ διαφορετική περίπτωση από αυτή που υπουργός υποβάλλει εγκλήσεις κατά δημοσιογράφων,που του ασκούν κριτική και συλλβάνονται με την αυτόφωρη διαδικασία και κρατούνται στην ΓΑΔΑ.Ατυχής παραλληλισμός!Ειδικά όταν ο πολιτικός επανειλημμένως έχει προβεί σε μηνύσεις δημοσιογράφων,όταν ο ίδιος έχει πει σημεία και τέρατα όπως ότι ο αρχηγός του ενός εκ των δύο μεγάλων κομμάτων ήταν αρχηγός της ανωτέρω δολοφονικής οργάνωσης,ότι ο αδελφός πρώην πρωθυπουργού επαιζε με ασφάλιστρα κινδύνου ή ότι ο πρώην ΠτΔ ” πλαστογράφησε” έγγραφο που έθετε όρους συμμετοχής σε κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Μαι 2012.Αλλά οι πολιτικοί έχουν ασυλία και δεν κινδυνεύουν από αυτόφωρα κλπ.

 3. NIKGEO says:

  Ο παραλληλισμός είναι ατυχής.
  Στην μια περίπτωση με βάση τον δρακόντειο αντιτρομοκρατικό νόμο , που απαγόρευε την δημοσίευση των προκηρύξεων της δολοφονικής και ληστρικής συμμορίας 17Ν, καθότι πολλοι υποστήριζαν ότι μεταξύ άλλων σκότωνε και για την δημοσιότητα, οδηγήθηκαν στην φυλακή οι διευθυντές εφημερίδων. Η διάταξη εκείνη ήταν σαφέστατα παραβίαση της ελευθερίας του τύπου και η σύλληψη δημοσιογράφων απαράδεκτη.
  Είναι πολύ διαφορετικό ο όποιος πολιτικός, πολλώ δε μάλλον υπουργός, να υποβάλει έγκληση και να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι με αυτόφωρη διαδικασία. Ο πολιτικός βεβαίως έχει το δικαίωμα να προστατέψει τον εαυτό του και την υπόληψη του αλλά όχι να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι και να οδηγούνται στα κρατητηρία. Είναι μάλιστα υποκριτικό καθώς πολλοί πολιτικοί κατά καιρούς έχουν εκτοξεύσει πλειάδα ψευδών κατά πολιτικών αντιπάλων αλλά και άλλων προσώπων στην δημόσια σφαίρα αλλά αυτοί έχουν την ασπίδα της προκλητικής ασυλίας. Υπάρχουν μάλιστα πολιτικοί που στο παρελθόν “υποδείκνυαν” τον αρχηγό του ενός εκ των 2 μεγάλων κομμάτων ως αρχηγό της δολοφονικής οργάνωσης 17Ν,εκτόξευαν λάσπη κατά αδελφών πρωθυπουργού κλπ.

  • Admin says:

   Αυτόφωρο VS φυλάκιση. Πρωθυπουργός (Μητσοτάκης) VS υπουργός εθνικής Άμυνας (Καμμένος)

 4. nikos roussis says:

  …και πιο παλιά πάντως, στην εποχή της δικτατορίας, απ’ ότι θυμάμαι, είχε επιβληθεί προληπτική λογοκρισία στον Τύπο και αρμόδια Επιτροπή ήλεγχε τα δημοσιεύματα των εφημερίδων, προτού αυτά δουν το φως της δημοσιότητας. Γιατί δεν κάνουνε και δαύτοι, που είναι καλύτεροι από τους …άλλους, το ίδιο, για να αποφεύγονται οι παρεκτροπές των δημοσιογράφων ? Τι τους εμποδίζει, καθεστώς δεν είναι?

Leave a Reply

%d bloggers like this: