Αλλάζοντας το …1989 και με πλεόνασμα 246 εκατ. ευρώ

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ-ΣΚΑΙΑπανωτά σοκ στη δημοπρασία. Η κυβέρνηση πέτυχε να συγκεντρώσει ένα  τεράστιο ποσό για τα δεδομένα της οικονομίας και της κατάστασης της ελληνικής τηλεόρασης. Τα 246 εκατ. ευρώ που συγκέντρωσε η κυβέρνηση είναι ένα αξεπέραστο ποσό που ωστόσο προκαλεί προβληματισμό. Η κυβέρνηση με τη δημοπρασία των 68 ωρών της 30ης Αυγούστου 2016 επανορθώνει το κορυφαίο σφάλμα του 1989 όταν η Αριστερά (ενιαίος ΣΥΝ) συνέπραξε με τη ΝΔ για την εκχώρηση της τηλεόρασης στους εκδότες, χωρίς αντάλλαγμα. 

 

Από την άλλη ο αποκλεισμός ισχυρών δυνάμεων της οικονομίας όπως το Star  του ομίλου Βαρδινογιάννη και  ισχυρών τηλεοπτικών παικτών όπως ο  Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά, δεν προμηνύουν θετικές εξελίξεις.  Είναι όμως ακόμη νωρίς για να κάνουμε λόγο για οριστική απομάκρυνσή τους από το τηλεοπτικό πεδίο, καθώς κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις της κυβέρνησης για τις υπόλοιπες κατηγορίες αδειών και  τις συζητήσεις που ενδεχομένως θα γίνουν μεταξύ των μετόχων.

 

Είναι βέβαιο πως στα δικαστήρια θα συνεχιστεί η μάχη των αδειών από τους “κομμένους” που θα δώσουν τον αγώνα της επιβίωσης. Και πως η κυβέρνηση αποκτά και άλλους πολιτικούς αντιπάλους

 

 

%d bloggers like this: