Απλήρωτοι 7 μήνες οι εργαζόμενοι στο Mega

mega metoxiΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κρίσιμο το επόμενο διάστημα για το Mega. Οι μέτοχοι αναμένουν τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό πεδίο για να αποφασίσουν αν τελικά θα επενδύσουν ή όχι στο κανάλι. Ο Φώτης Μπόμπολας έχει ξεκινήσει τις επαφές με την πλευρά Βαρδινογιάννη και με τους υποψήφιους νέους μετόχους, τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο, που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, και τον Δημήτρη Μάρη, ο οποίος εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την απόκτηση μεριδίου. Στο σχήμα θα συμμετέχει και ο Σταύρος Ψυχάρης, αλλά με μειωμένο ποσοστό, καθώς δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που έχει μπει ξανά σε… διαβούλευση. Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος θα αναλάβει την επικαιροποίηση του σχεδίου διάσωσης, βάσει του οποίου θα ληφθεί η απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με ανώτατο όριο τα 22 εκατ. ευρώ. Η απόφαση της γενικής συνέλευσης υπάρχει ήδη και απλώς χρειάζεται η σύνταξη του νέου ενημερωτικού δελτίου. Καθοριστική, βέβαια, θα είναι η στάση των τραπεζών, που κρατούν κλειδωμένους τους λογαριασμούς της Τηλέτυπος. Θα χρειαστεί συμφωνία για την αποδέσμευση των κεφαλαίων, το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου και την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού. Και όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε ορίζοντα δύο μηνών.

 

Έπεσαν οι μάσκες

Μέχρι τότε, η καθημερινότητα των εργαζομένων του Mega θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Και οι τελευταίες δικαιολογίες των μετόχων του Mega μετά τις τελευταίες εξελίξεις κατέρρευσαν. Οι εργαζόμενοι, που επέρριπταν στην κυβέρνηση την κύρια ευθύνη για τη διάλυση του Mega, είναι πλέον εξαφανισμένοι από το κανάλι της Μεσογείων. Μόλις έγινε γνωστό πως οι μέτοχοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τον αγώνα των εργαζομένων για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους προκειμένου να εκταμιευτεί ποσό από τις τράπεζες για να πληρωθεί η ΔΕΗ, δημιουργήθηκε μεγάλη αναταραχή. Τελικά, ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα πληρωθεί από λεφτά των μετόχων, αλλά το γεγονός έριξε και τις τελευταίες μάσκες για τις ευθύνες στην περίπτωση του Mega.

Η είδηση επίσης ότι οι μέτοχοι έχουν ζητήσει να αρθεί η δέσμευση για συνολικά 6,5 εκατ. ευρώ, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του καναλιού, βάρυνε στην απόφαση των εργαζομένων να οργανώσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις εταιρείες των μετόχων, κ. Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα και Ψυχάρη, όπως και στα γραφεία της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων.

Οι εργαζόμενοι είναι πλέον 7 μήνες απλήρωτοι και το Mega βρίσκεται στον αέρα βγάζοντας έσοδα από διαφημίσεις, τα οποία πηγαίνουν στις τράπεζες. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη δεν μπορούν να πληρωθούν έστω και δύο μισθούς εξαιτίας της γραφειοκρατίας αλλά και ίσως γιατί οι μέτοχοι του καναλιού προσπαθούν, μαζί με αυτά τα χρήματα, να μπουν πάλι στο παιχνίδι.

 

%d bloggers like this: