Καλύπτεται το τηλεοπτικό κενό στη Θράκη

ΠαππάςΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς θα προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στους μειονοτικούς πληθυσμούς της Θράκης. Την απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και αποτελεί την απάντηση στην τουρκική επιθετική πολιτική των δορυφορικών πιάτων, που έχουν απλωθεί σε όλη τη Θράκη. Οι «Τυπολογίες» είχαν από τις 4 Σεπτεμβρίου 2016 αποκαλύψει το σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο επρόκειτο αρχικά να ανακοινωθεί στη ΔΕΘ, όμως τελικά δημοσιοποιήθηκε τώρα με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θράκη.

Το νέο πρόγραμμα«Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των Μειονοτικών Πληθυσμών της Θράκης στους Ελληνικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς Ελεύθερης Λήψης» καλύπτει περίπου 120.000 έλληνες πολίτες (30.000 οικογένειες – νοικοκυριά) οι οποίοι ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα του Έβρου, της Ξάνθης και της Ροδόπης.

Η δημόσια επιχορήγηση καλύπτει το κόστος χορήγησης του απαραίτητου εξοπλισμού (δορυφορικό τερματικό-πιάτο και δορυφορικός αποκωδικοποιητής, καλωδίωση και άλλα ειδικά εξαρτήματα, με εγγύηση τουλάχιστον δύο ετών) και, κατά περίπτωση, την εγκατάστασή του. Οι πάροχοι δεσμεύονται να παρέχουν στους δικαιούχους δωρεάν (χωρίς συνδρομή) και χωρίς χρονικό περιορισμό πρόσβαση -τουλάχιστον-  στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης πανελλαδικής εμβέλειας.  Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 3,72 εκατ. ευρώ και στο παιχνίδι ενεργό ρόλο θα έχουν οι δύο πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης, η Nova και η Cosmote TV.

 

%d bloggers like this: