Μαύρο στο Σύνταγμα από τη ΝΔ!

Όταν ο Θ.Ρουσόπουλος και ο Κ. Χατζηδάκης παρουσίαζαν το νόμο της ΝΔ για τα ΜΜΕ και την αδειοδότηση των σταθμών.

Όταν ο Θ.Ρουσόπουλος και ο Κ. Χατζηδάκης παρουσίαζαν το νόμο της ΝΔ για τα ΜΜΕ και την αδειοδότηση των σταθμών. Ο νόμος αυτός δεν εφαρμόστηκε στο συγκεκριμένο σκέλος.

Σε ανοικτή παραβίαση του Συντάγματος οδηγεί η ΝΔ με τη στάση της στο θέμα του ΕΣΡ. Το δεύτερο «όχι» στη συγκρότηση του ΕΣΡ έχει μετατρέψει ένα ζήτημα λειτουργίας της διοίκησης σε συνταγματικό, εμπλέκοντας το ΣτΕ και κατηγορώντας την άλλη πλευρά πως επιχειρεί να ελέγξει την αδειοδότηση.

Η πανομοιότυπη διάταξη για τις υπερεξουσίες του υπουργού στο ν.3592/2007

Η πανομοιότυπη διάταξη για τις υπερεξουσίες του υπουργού στο ν.3592/2007 του Θόδωρου Ρουσόπουλου.

Το δεύτερο «όχι» στη συγκρότηση του ΕΣΡ ήρθε με ανακοίνωση του κόμματος και ενώ ο αντιπρόεδρός της Κωστής Χατζηδάκης, την προηγούμενη εβδομάδα, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στον Real FM πως θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Πίσω από τη στάση αυτή κρύβεται η αγωνιώδης προσπάθεια να μη χορηγηθούν οι τηλεοπτικές άδειες, όπως απαιτεί η υπ’ αριθμ. 3578/2010 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, και όλη η ευθύνη να αποδοθεί στο ίδιο το Συμβούλιο και στην κυβέρνηση, που επέλεξε να δρομολογηθεί η διαδικασία της χορήγησης των αδειών μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Το «όχι» της ΝΔ στηρίζει στην πραγματικότητα τη συνέχιση της παράνομης εδώ και χρόνια λειτουργίας των καναλιών, μπλοκάροντας τη λειτουργία των τεσσάρων νέων πλειοδοτών στον διαγωνισμό που έγινε. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε παραβιάσει τη συμφωνία που είχε κάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τη διαδικασία της χορήγησης των αδειών θα αναλάμβανε το ΕΣΡ, στο οποίο θα είχε προτείνει μέλη και η ΝΔ, και δεν θα έφτανε η αντιπαράθεση στο ΣτΕ.

Η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, χωρίς να υπάρξει ψηφοφορία ή απόφαση και δίχως να οριστεί νέα ημερομηνία. Πληροφορίες ανέφεραν ότι με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών η διάσκεψη θα συνεχιστεί σε ημερομηνία που θα επιλέξει ο πρόεδρος. Και αυτό προκειμένου να… εκτονωθεί η ατμόσφαιρα… Την Τετάρτη, στην πρώτη διάσκεψη, ο εισηγητής Γιώργος Παπαγεωργίου πρότεινε να απορριφθούν οι εισηγήσεις ως απαράδεκτες.

 

%d bloggers like this: