Πίεση στο κόμμα η παραίτηση της ηγεσίας της «Αυγής»

ΑΥΓΗΗ υποβολή παραίτησης από τα στελέχη της «Αυγής» Βασίλη Μουλόπουλο, Κωστή Νικολακάκο και Δημήτρη Στούμπο και η διάψευση από την εφημερίδα αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος που έχει η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος. Δεν έχει περάσει, εξάλλου, πολύς καιρός από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο εκπρόσωπος των εργαζομένων άφησε σαφείς αιχμές για την απουσία στήριξης της εφημερίδας από το κόμμα. Η δημοσίευση της δημοσκόπησης που προειδοποιούσε την κυβέρνηση έριξε λάδι στη φωτιά της άτυπης κόντρας για την «Αυγή», όπου θεωρείται πως ανώτατα κυβερνητικά στελέχη δεν τη στηρίζουν.

Η υποβολή των παραιτήσεων, ωστόσο, απευθυνόταν κυρίως προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εφημερίδα και η μη έγκαιρη χρηματοδότησή της έχουν μεταφερθεί πολλάκις στην ηγεσία του κόμματος, η οποία γνωρίζει από πρώτο χέρι τόσο τα λειτουργικά όσο και τα οικονομικά προβλήματα της εφημερίδας, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει παρέμβει.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα από τα σοβαρά ζητήματα είναι πως στο κυβερνητικό κόμμα δεν έχει αποφασισθεί ποια ακριβώς θα είναι η πολιτική και η στρατηγική του έναντι των ΜΜΕ, παρά τις δηλώσεις κατά της διαπλοκής. Έτσι, στην «Αυγή» διαπιστώνουν τη στήριξη «διαπλεκόμενων» εφημερίδων και καναλιών από κυβερνητικά στελέχη, τη στιγμή που στην «Αυγή» παραμένουν απλήρωτοι και χωρίς σοβαρό σχέδιο ανάπτυξής της στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στα media.

%d bloggers like this: