Πιο ισχυρός ο “ψηφιακός Παππάς”

ΠΑΠΠΑΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΝΕΟΌχι μόνο τα media, αλλά και την εξέλιξή τους. Όλο το πεδίο της σύγχρονης επικοινωνίας περνάει υπό τον έλεγχο του Νίκου Παππά. Προς απογοήτευση των ιδιοκτήτων τηλεοπτικών σταθμών και της ΝΔ που θα ήθελαν μια μετακίνηση του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, σε άλλο υπουργείο, ο Νίκος Παππάς, διευρεύνει περαιτέρω το πεδίο  του αντικειμένου του. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε στείλει το μήνυμα πως θα υποστηρίξει στη μάχη με τη διαπλοκή το φίλο του Νίκο Παππά, παρά την ήττα που υπέστη στην επιχείρηση αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Το προς σύσταση υπουργείο Ψηφιακής Επικοινωνίας θα περιλαμβάνει τους τομείς της κινητής, της σταθερής τηλεφωνίας, του Internet, της πληροφορικής και των media. Η δημιουργία του από τον Πρωθυπουργό συνιστά βήμα εξέλιξης  και παρακολουθεί τις ανάλογες διεργασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση  και ίσως βοηθήσει και τα πρώην στελέχη του υπουργείο επικρατείας, να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο, ώστε να δώσουν πειστικές λύσεις στην υπόθεση της αδειοδότησης. Επιπλέον, ο κλάδος αυτός κρύβει πολλά κονδύλια για επενδύσεις.

Στην εποπτεία του  νέου υπουργείου θα περάσουν αρμοδιότητες του υπουργείου Υποδομών, όπως για παράδειγμα η περίφημη  ΕΕΤΤ που έκανε τη σύμβαση με τη Digea, ενώ παράλληλα θα πρέπει να βρεί δίοδο σύγκλισης με το ΕΣΡ, στην περίπτωση  που συγκροτηθεί.

%d bloggers like this: