Σαββίδης έτοιμος για όλα!

 

 

ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣΟ Ιβάν Σαββίδης έβαλε τα χρήματα, σε αντίθεση με τον Ιωάννη Καλογρίτσα, και προχωράει στο κυνήγι της άδειας. Η αναμέτρηση, όμως, με τον Δημήτρη Κοντομηνά στα δικαστήρια προβλέπεται πολύ σκληρή, καθώς από τη μια πλευρά παίζεται η τύχη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και από την άλλη η διάθεση ενός επιχειρηματία να επενδύσει στην τηλεόραση. Ο Ιβάν Σαββίδης το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ανακηρύχθηκε υπερθεματιστής από τη ΓΓΕΕ και προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πληρωμή της πρώτης δόσης των 20,5 εκατ. ευρώ, σκορπώντας και νέα χαμόγελα στην κυβέρνηση.

Για να φτάσει στο σημείο αυτό, προηγήθηκε η εντυπωσιακή αποχώρηση από το σκηνικό του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα –ύστερα από την άγρια και βρώμικη σε πολλά σημεία επίθεση που δέχθηκε από την αντιπολίτευση, με πρώτη τη ΝΔ, και τους ανταγωνιστές του από όλους τους χώρους– και τα άμεσα αντανακλαστικά του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Η διαδικασία φυσικά δεν έχει τελειώσει, καθώς μετά τον έλεγχο του λεγόμενου «πόθεν έσχες», που ολοκληρώθηκε σε τέσσερις μέρες, ακολουθεί η διαδικασία των προδικαστικών προσφυγών στη ΓΓΕΕ και μετά οι προσφυγές στο ΣτΕ. Αφού εκδοθεί το σύνολο των αποφάσεων, τότε και μόνο τότε θα μπορεί να υπογράψει τις αποφάσεις για την έκδοση των τεσσάρων αδειών ο αρμόδιος υπουργός και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το διάστημα των 90 ημερών για τη διακοπή λειτουργίας των σταθμών που δεν θα πάρουν άδεια.

Ο χρόνος, λοιπόν, συνεχίζει να μετράει για όλους τους εμπλεκομένους στη διαδικασία και η μάχη θα εστιαστεί σε δύο κυρίως σημεία: Στις παρατηρήσεις που έγιναν από την Επιτροπή του διαγωνισμού στο πρώτο μέρος της διαδικασίας, που οδήγησαν για λίγο την Dimera εκτός δικαιώματος συμμετοχής στη δημοπρασία. Και στις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη, μπροστά στις κάμερες, για τη διεκδίκηση της τέταρτης άδειας, όπου παραδέχθηκε πως έκανε δύο μηδενικές προσφορές για να ανέβει το τίμημα υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Τη μάχη την κέρδισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όμως νωρίτερα ο Ιβάν Σαββίδης είχε αφήσει εκτός διεκδίκησης τον Alpha και πλέον είναι υπερθεματιστής.

Ο Alpha, που –όπως και οι υπόλοιποι σταθμοί– δεν κέρδισε τη μάχη των ασφαλιστικών μέτρων στο ΣτΕ, έχει καταθέσει αναλυτικά στοιχεία με τις ελλείψεις του φακέλου της Dimera Media. Πρόκειται για τη «μη προσκόμιση προσήκουσας τραπεζικής ενημερότητας», «δανειακών συμβάσεων», «φορολογικής δήλωσης της Dimera Media», «αντιγράφων κίνησης λογαριασμού όψεως», «υπεύθυνης δήλωσης νόμιμου εκπροσώπου», «ασφαλιστικής ενημερότητας» και ορισμένες ακόμη πλημμέλειες. Από την άλλη πλευρά, ο φάκελος της Dimera ελέγχθηκε την πρώτη φορά, επιτράπηκε η είσοδος στη δημοπρασία και ακολούθησε ο δεύτερος έλεγχος για να οριστεί υπερθεματιστής.

 

%d bloggers like this: