Σε …4 ταμπλό η Forthnet

nova_thavma-1Το «ναι» από τις τράπεζες στη διοίκηση της Forthnet αλλάζει τα δεδομένα. Η εταιρεία επικοινωνίας και τηλεφωνίας καταστρώνει τα σχέδιά της για την επικράτηση στο γήπεδο της τηλεόρασης, έχοντας απέναντί της τον ΟΤΕ αλλά και τους μετόχους της Vodafone και της Wind.

Με την αναχρηματοδότηση των δανείων και την κάλυψη του ομολογιακού από τις τράπεζες, χωρίς τη συμμετοχή των υφιστάμενων μετόχων, η Forthnet πέτυχε σημαντικούς στόχους, με σημαντικότερο ίσως το ότι η διοίκησή της έχει πλέον ελευθερία κινήσεων. Παράλληλα, η εταιρεία διαφύλαξε τη στρατηγική της αξία, όλες οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της έγιναν μακροπρόθεσμες και με ευνοϊκούς όρους και πέτυχε σημαντική βελτίωση στον ισολογισμό της. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Forthnet κ. Πάνου Παπαδόπουλου, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ σημείωσε: «Έχοντας έναν εντελώς διαφορετικό ισολογισμό, μπορούμε να επικεντρωθούμε απρόσκοπτα στα επιχειρησιακά μας πλάνα, ώστε να διατηρήσουμε τη στρατηγική θέση που κατέχουμε στον κλάδο της οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας».

Η εταιρεία της Nova θέλει να επεκταθεί στις υπηρεσίες  quad play < (τηλεόραση, κινητό, σταθερή τηλεφωνία και internet) και να μετατραπεί σε «εικονικό πάροχο» (MVNO), ενώ ετοιμάζεται και για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς μετά τη συμφωνία με την πολυεθνική της ΖΤΕ.

Μαζί με αυτά τα βραχυπρόθεσμα σχέδια, η συνδρομητική Nova επεκτείνει την εμβέλειά της και στην Κύπρο. Εκτός από τη συνεργασία με τη Cyta, θα προσφέρει ένα νέο πακέτο συνδρομητικών καναλιών, το Premium TV, που θα μεταδίδεται από την CableNet. Σε αυτό θα ενταχθούν τα τέσσερα κανάλια Novacinema και τα πέντε αθλητικά Novasports.

 

%d bloggers like this: