Τα κόλπα της ΝΔ για το ΕΣΡ…

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΒΗΜΑΝέα εμπόδια στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών θα επιχειρήσει να βάλει η ΝΔ, αρνούμενη να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Στην ΕΙΤΗΣΕΕ, που γνωρίζουν καλά τη νομοθεσία και έχουν διαβάσει επιμελώς την προκήρυξη, επισημαίνουν πως το ΕΣΡ είναι εκείνο που πρέπει να δώσει την έγκριση για τη μετάδοση των νέων προγραμμάτων από τους αδειούχους αλλά και να ζητήσει τη διακοπή των προγραμμάτων όσων δεν έχουν άδεια.

Η κυβέρνηση εκτιμούσε πως, αν έληγε η διαδικασία της αδειοδότησης, η ΝΔ δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να λέει «όχι» στη συγκρότηση της Αρχής, συμβάλλοντας έτσι στην παραβίαση του Συντάγματος. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τη μεριά του, έχοντας απόλυτη ταύτιση με τις θέσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ, δηλώνει πως η προκήρυξη είναι άκυρη και θα δώσει τις άδειες, από ένα άλλο ΕΣΡ, όταν θα αναλάβει την εξουσία. Λέγοντας «όχι» στον ορισμό των μελών της Αρχής, η ΝΔ θέλει να οδηγήσει την κυβέρνηση στο να ρίξει η ίδια μαύρο στα κανάλια, όπως ακριβώς έγινε με την περίπτωση της ΕΡΤ, όταν διακόπηκε η λειτουργία της με νόμο. Και να αναγκαστεί η κυβέρνηση να ζητήσει την παρέμβαση Εισαγγελέα για να εφαρμοστεί ο νόμος, με απόφαση που θα κοινοποιηθεί στην Digea για να πέσει μαύρο στους μη αδειούχους.

Το πρόβλημα έγινε αντιληπτό και από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, που ενώ είχε δηλώσει πως θα ενεργοποιούσε τη διαδικασία των συζητήσεων για τα νέα μέλη, μέχρι τώρα δεν έχει φέρει κάποιο αποτέλεσμα, κυρίως εξαιτίας της πολεμικής της. Για την ιστορία, Εισαγγελείς στα βουνά είχε στείλει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την περίπτωση του ΣΚΑΪ το 1992 στον Υμηττό.

%d bloggers like this: