Τώρα θέλουν να πληρώσουν λιγότερα!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΙΤΗΣΕΕΗ δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ θα καθορίσει και την πορεία της αδειοδότησης μέσω του ΕΣΡ. Το νέο Συμβούλιο αναμένεται να δημοσιευτεί εντός των επομένων ημερών με απόφαση που θα υπογράψει ο Νίκος Παππάς και θα αναλάβει πλέον την υποχρέωση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών με το ισχύον νομικό πλαίσιο και τις παρατηρήσεις του ΕΣΡ.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ επιμένει στην πλήρη αξιοποίηση του φάσματος για να χωρέσουν κι άλλοι σταθμοί, χρησιμοποιώντας και την επιστολή του επιτρόπου Έιτινγκερ, η οποία και εστάλη τον περασμένο Ιούλιο. Στόχος της είναι να εξασφαλισθεί μεγαλύτερος αριθμός καναλιών ώστε να μειωθεί το τίμημα που θα κληθούν να πληρώσουν για την άδεια οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Η δημοπρασία που ακυρώθηκε έδινε το προνόμιο της πρόσβασης στη διαφήμιση σε τέσσερις εταιρείες για δέκα χρόνια να έχουν. Αν ο αριθμός των καναλιών αυξηθεί, τότε το τίμημα πρέπει να μειωθεί αναλογικά για τους σταθμούς που μελλοντικά θα αδειοδοτηθούν. Γι’ αυτό θα δοθεί και μάχη για τον νέο χάρτη τηλεοπτικών συχνοτήτων, τον οποίο ακόμη και σήμερα δεν έχει δημοσιεύσει η κυβέρνηση, ενώ θα ζητηθεί παρέμβαση μέσω της ΕΕΤΤ, τα μέλη της οποίας έχουν διοριστεί απευθείας από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

%d bloggers like this: