Ξεκινάει για το ομολογιακό δάνειο των 100 εκατ. ευρώ η Nova

Forthnet Innovation Day_CEOΈφτασε η ώρα των αποφάσεων για WIND και Vodafone σχετικά με τη συμμετοχή τους στο σχήμα της Forthnet (Nova). Η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης ήρθε σε συμφωνία με τις δανείστριες τράπεζες για την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεών της. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε, την προπερασμένη Πέμπτη, ενημερωτικό δελτίο για τη χορήγηση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου των 100 εκατ. ευρώ και αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους για την έκδοσή του.

«Με τη συμφωνία αυτή, ο τραπεζικός μας δανεισμός, για τον οποίο την τελευταία επταετία της κρίσης έχουμε καταβάλει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ για τόκους, θα μετατραπεί σε μακροπρόθεσμο, βελτιώνοντας σημαντικά τους σχετικούς οικονομικούς δείκτες της εταιρείας», δήλωσε στο ΑΠΕ ο επικεφαλής της εταιρείας Πάνος Παπαδόπουλος. «Χρέος της διοίκησης της εταιρείας είναι να εξυπηρετεί πρωτίστως το εταιρικό συμφέρον», συμπλήρωσε και τόνισε πως «καθώς το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο είναι υπέρ παλαιών μετόχων (σ.σ.: Μεταξύ αυτών η WIND και η Vodafone), όλοι οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποδείξουν, έμπρακτα πλέον, το ενδιαφέρον τους για την εταιρεία και όχι μέσω δηλώσεων στα ΜΜΕ». Η εταιρεία, μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον, μείωσε το κόστος λειτουργίας της, αλλά συνέχισε να πετυχαίνει συμφωνίες, όπως με το στούντιο της Sony Pictures, και να προσφέρει νέες υπηρεσίες, όπως το Nova on demand

Ταυτόχρονα, η Forthnet υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με την China International Television Corporation (CITVC) προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης κοινών δράσεων μεταξύ των δύο εταιρειών. Η China International Television Corporation, θυγατρική του CCTV, έχει ως κύρια δραστηριότητα τη δημιουργία ενιαίου προγράμματος, αποτελούμενου από τις καλύτερες παραγωγές καναλιών της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, κ.ά., το οποίο ονομάζεται Great Wall TV.

Το Great Wall TV είναι το μόνο νόμιμα εξουσιοδοτημένο από την αρμόδια Αρχή της Κίνας (SARFT) εξαγόμενο κινέζικο πρόγραμμα, το οποίο σήμερα αποτελείται από 33 κανάλια γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος. Το μνημόνιο συμφωνίας υπεγράφη την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, μεταξύ της Li Lu – Executive General Manager της China International Communications και της Κατερίνας Κασκανιώτη – Διευθύντριας Πλατφόρμας και Περιεχομένου της Nova.

%d bloggers like this: